Тенджери под налягане

Уреди за консервиране и уреди за греяно вино

Ако обичате да консервирате плодове и зеленчуци, можете да си купите машина за консервиране и да се запасите с голямо разнообразие от храни за много месеци или дори години. В сравнение с обикновената тенджера това ще ви спести много време и усилия. Прочетете тук какво точно представляват автоматичните тенджери за консервиране или уреди за греяно вино, как се наричат, как работят и какви характеристики ги правят специални.

Автоматична машина за консервиране и уред за греяно вино - струва си да знаете

Ако в градината ви има повече плодове и зеленчуци, отколкото можете да използвате в прясно състояние, те могат да бъдат консервирани с помощта на машина за консервиране. Например можете да я използвате за приготвяне и варене на различни храни:

 • конфитюр
 • Доматен кетчуп
 • Чатни
 • Колбаси и месни ястия

Мнозина я познават от кухнята на баба. Въпреки това устройства, които са били на пазара в продължение на десетилетия, сега празнуват завръщане, при това със страхотни характеристики. Нищо чудно, защото благодарение на него можете да се наслаждавате на собствената си реколта дори през зимата.

Можете също така да приготвите греяно вино, традиционно познато като вино с подправки от коледните пазари, и други топли напитки като чай. За тази цел устройствата имат кран и интегрирана функция за поддържане на температурата.

Как работят автоматичните машини за консервиране и какви са техните функции?

Автоматичната машина за консервиране премахва голяма част от работата по консервирането. Поставете напълнените буркани със сладко в съд, подредете ги един върху друг, напълнете съда с вода и изберете желаната температура и време. След това автоматичната машина за консервиране го приготвя вместо вас. Това е възможно без химически консерванти. Възникналият вакуум притиска здраво капака и съдържанието се изсмуква стерилно. Устройството работи автоматично. То поддържа избраната температура и се изключва в края на готвенето. Тъй като котлонът е с електрическо управление, той работи независимо от плота. В основата е вградена нагревателна серпентина за загряване на вода. Различни функции осигуряват висок комфорт, например:

 • мрежа за съхранение
 • Капак със система за заключване
 • Защита от прегряване
 • Съд за консервиране с термометър
 • Контрол на температурата
 • Различни времена за регулиране
 • Таймер
 • Вграден цифров дисплей
 • Хладни на допир дръжки

Закупуване на машини за консервиране и уреди за греяно вино - различни видове

В онлайн магазина ще откриете разнообразие от оборудване за консервиране. Изберете продукт с желания капацитет, например:

 • Малък съд за консерви Biggie: 16 литра
 • Апарат Abbey 25 Автоматичен: 25 литра
 • KonfiStar 40 Digital Automatic: 40 литра
 • Уред Abbey 60 Automat: 60 литра

Например при капацитет от 30 литра могат да се използват до 14 еднолитрови контейнера за една операция. за 16-литровия съд за варене могат да се използват до седем еднолитрови контейнера за варене. Уредите от неръждаема стомана имат много добра топлопроводимост, визуално са много качествени, здрави и издръжливи.

Закупуване на машина за консервиране - коя да бъде тя?

Изберете желаната от вас вместимост и любими функции.Уредите 2 в 1 могат да се използват като консервни кутии или, благодарение на крана и чучура, като производители и разпръсквачи на топли напитки, например за чай, греяно вино или пунш. В някои случаи устройствата могат да се управляват цифрово. Предимството е, че тенджерата за варене е снабдена с термометър. Като цяло има няколко функции, от които да избирате.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какво представлява автоматичната машина за консервиране?

Този кухненски уред представлява съд с различни размери, който се включва в контакт и по този начин е независим от готварската печка. Нагревателната серпентина, термостатът и решетката са интегрирани в основата. Съдът ви позволява да варите различни храни като плодове, зеленчуци или месо, които по този начин се запазват за дълго време.

Какви са предимствата на тенджерата за консервиране?

Гърнето улеснява готвенето. Той има голям капацитет. Подредете чашите. Поддържа правилната температура и контролира времето на кипене в уреди с таймер. По време на процеса на варене всички микроорганизми се унищожават и съдържанието на бурканите се запазва стерилно. Благодарение на щепсела за електрическата мрежа можете да вземете тенджерата навсякъде със себе си. Не се нуждаете от гореща плоча. Уредите са оборудвани с различни функции, като например защита от прегряване, контрол на температурата и термоизолирани дръжки.

Каква е разликата между машина за варене и кана за греяно вино?

Машините за приготвяне на чиста напитка обикновено нямат отвор за източване на течности като чай или греяно вино. Каните за греяно вино имат и функция за варене. Така имате две устройства в едно.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака