Ютии

Изгладеното пране е просто по-добро. Той е гладък и приятен за тялото. Освен това изглежда по-добре. За целта е важно да се използва подходяща ютия. Ние не само предлагаме подходящ избор, но и с удоволствие ще ви помогнем да решите коя оферта е подходяща за вас.

Различни видове ютии

  • Парна ютия: това е класика сред съответните уреди. Напълнената вода се изпарява през нагревателната плоча. Парата прониква навън през отвори в ""подметката"" (слоя от долната страна). По този начин той прониква в тъканта и разхлабва гънките. Те вече могат да бъдат премахнати.
  • Сухи ютии: те работят изключително с натиск и топлина и поради това се считат за много лесни за използване. Ако обаче прането трябва да се навлажни, този уред не може да го направи. Създава се следващата работна стъпка.
  • Пътуваща ютия: това е подвид на сухата ютия. Това са малки и леки устройства, които се използват за изправяне на малки количества пране в движение.
  • Лека ютия: устройството работи с пара, но тежи изключително малко. Това предотвратява бързото настъпване на умора.
  • автоматично сушене и гладене: тези варианти работят ""отвътре"". Дрехите се поставят върху балоните. Те могат не само да се нагряват, но и да се разширяват. По този начин влагата, гънките и бръчките се премахват в еднаква степен.

Характеристики и области на приложение: За какво се използва желязото?

Той вече е включен в списъка: Някои машини за гладене са оборудвани с допълнителни функции. Например, те функционират и като сушилни. Обикновено се предлагат и различни видове с или без кабел. Обхватът на приложение на тези устройства не се ограничава до изглаждане на дрехи, а може да се използва и за други текстилни изделия. Примери за това са спалното бельо и покривките за маса. Някои модели са оборудвани и със специални функции за третиране на коприна, вълна и други деликатни тъкани със специална грижа - и за тяхната защита по този начин.

Това е нещо, на което трябва да обърнете специално внимание, когато купувате

Ако искате да си купите ютия, трябва да изберете модела, който най-добре отговаря на личните ви изисквания. Например, парните ютии почти винаги са правилният избор за домашна употреба. Ако обаче имате много ризи, които трябва да изгладите и изсушите бързо след пране, автоматичната версия може да е по-подходяща. Уверете се също, че разполагате с подходящите аксесоари, като например подходяща дъска за гладене, която трябва да е достатъчно голяма за тъканите, които искате да гладите.

FAQ

Как да почистя ютията си?

Почистването е много лесно: с кърпа, напоена със сапунена вода, обикновено надеждно се отстраняват всички замърсявания. Освен това може да се наложи да отстраните варовика от уреда. В това отношение обаче всичко зависи от точния модел, който използвате.

Кой е по-добър: керамичният модел или моделът от неръждаема стомана?

Керамиката се нагрява по-бързо, плъзга се по-добре, почиства се лесно и има отлични незалепващи свойства. Материалът е с кратък живот и е склонен към надраскване. С течение на времето гладенето става все по-лошо и по-лошо. Неръждаемата стомана не е толкова удобна, но все пак е удоволствие да я гладите. Тя е значително по-издръжлива от керамиката, но може да се нагорещи толкова много, че това може да е проблем за някои вещества.

Защо да не използвам дестилирана вода в парната си ютия?

Дълго време дестилираната вода се считаше за правилния избор за въпросните уреди. За разлика от чешмяната вода, тя не съдържа соли, магнезий или калций. Всъщност обаче е точно обратното: дестилираната вода иска да ""замени"" липсващите минерали и затова атакува металите. Следователно тя е по-вредна от чешмяната вода.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака