бар маси

Избери
Сортиране по
2 Резултати за "бар маси"
Филтър и сортиране
бар маси

Открийте света на бар масите

Представете си, че създавате свое малко кътче за отдих, където вечер можете да се насладите на чаша вино или да изпиете коктейл с приятели - бар масата прави това възможно!

Бар масите са високи маси, които са специално проектирани за използване в бар или като модерна мебел във всекидневната. Обикновено те са по-високи от стандартните маси за хранене и често се използват в комбинация с бар столове. Баровите маси, независимо дали са в домашния бар, в кухнята или са част от интериора на всекидневната, създават неформална атмосфера и приканват към общуване.

Бар масички се предлагат в различни стилове, размери и материали, така че със сигурност ще намерите нещо, което да подхожда на стаята и вкуса ви. Те могат да бъдат както функционален, така и стилен елемент, който придава характер на помещението. Идеални за партита, малки апартаменти или като стилно допълнение към обзавеждането, бар масите със столове са модерно и гъвкаво решение за подобряване на жизненото пространство.

Различни видове бар маси за вашия дом

Ако искате да добавите елегантност и функционалност към дневната си, бар масата е отличен избор. В зависимост от наличното пространство, предпочитания за стил и предназначение, можете да разгледате различни видове маси. Ето преглед на най-често срещаните видове:

Сгъваеми бар маси

Спестяване на място: сгъваемите модели са идеални, ако искате да сте гъвкави. Те са лесни за поставяне и прибиране при нужда, което ги прави идеални за по-малки пространства или за случайна употреба.

Сгъваеми бар маси

Твърди и здрави: бар масите са класическите кухненски бар маси, които познавате от баровете и клубовете. Обикновено те са много здрави и осигуряват солидна повърхност за напитки и малки закуски.

Сгъваеми бар маси

Гъвкава височина: Моделите с регулируема височина могат да се регулират, така че можете да ги поставите по-високо или по-ниско според нуждите. Това е практично, ако искате да комбинирате масата с различни столове или места за сядане. Ето защо тези маси предлагат много специално ниво на комфорт.

Ъглови бар маси

Оптимизиране на пространството: ъгловите бар маси са специално проектирани да се вписват в ъглите и да използват оптимално наличното пространство. Те са добър избор, ако искате да увеличите максимално пространството в стаята.

Комплект от бар маси

Комплексно решение: един комплект включва бар маса със стол. Това е удобен вариант, ако предпочитате съчетан комплект и не искате да търсите отделни части.

Външни бар маси

Устойчивост на атмосферни влияния: Тези модели са специално проектирани за използване на открито и са изработени от устойчиви на атмосферни влияния материали. Те са идеални за тераси, балкони или градини.

Дизайнерски бар маси

Стилни акценти:Ако цените специалния дизайн, можете да изберете дизайнерска бар маса с рафт. Тези маси често се изработват в уникални форми или от специални материали и привличат вниманието.

Независимо какъв тип маса ще изберете, важно е тя да отговаря на личния ви стил и на изискванията на стаята. Една бар маса за ежедневна употреба или за специални случаи може да добави ново ниво на гостоприемство и стил в дома ви.

Купуване на бар маса: Какво трябва да внимавате

Бар масата може да бъде централна част от светските вечери или просто стилна мебел, която добавя нещо специално към стаята ви. Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато пазарувате, за да можете да му се наслаждавате дълго време. Ето най-важните критерии:

Откриване на правилното място

Условия на помещението: помислете къде трябва да се постави масата. Измерете наличното пространство, за да се уверите, че масата не е твърде голяма или твърде малка за помещението.

Избор на подходящ материал

Избор на материали: масите се предлагат от различни материали. Те включват бар маси, изработени от дърво, метал, стъкло или пластмаса. Всеки материал има своите предимства и недостатъци по отношение на грижата, издръжливостта и външния вид.

Забележете дизайна и формата

Стил: Бар масата трябва да съответства на съществуващия интериор. Изберете модерния, рустикалния или класическия стил, който отговаря на вашия вкус.

Форма: кръгла, квадратна или правоъгълна? Формата влияе не само на външния вид, но и на това колко души могат да седнат на масата.

Внимавайте за височината и съвместимостта на седалката

Височина на таблицата: Височината на стандартните бар маси е приблизително 100 до 110 см. Уверете се, че височината отговаря на височината на бар столовете или столовете, които искате да използвате.

Удобство при сядане: Ако вече разполагате с подходящи бар столове, измерете височината на седалката, за да се уверите, че има достатъчно място за краката под масата.

Вижте качеството и стабилността

Конструкция: Стабилната основа е важна, за да се предпази масата от клатене. Проверете качеството на съединенията и теглото на масата.

Издръжливост: качествената изработка и здравите материали обещават по-дълъг експлоатационен живот.

Помислете за грижи и поддръжка

Лесна грижа: някои материали изискват повече грижи от други. Например стъклото бързо се оцветява, а дървото трябва редовно да се маже с масло или да се полира.

Определете бюджета си

Ценови диапазон: бар масите се предлагат в различни ценови диапазони. Определете си реалистичен бюджет, но не забравяйте, че качеството има своята цена и си заслужава в дългосрочен план.

Проверете други функции

Допълнителни функции:Някои модели предлагат допълнителни функции, като вградени поставки за чаши, рафтове или регулируеми плотове. Бар масата с място за съхранение може да осигури много удобство.

Ако вземете предвид тези точки при избора на маса, можете да сте сигурни, че ще намерите мебел, която не само ще изглежда добре в дома ви, но и ще отговаря на функционалните ви изисквания.

Често задавани въпроси

Каква трябва да е височината на бар масата?

Стандартната височина на бар масите обикновено е 100 до 110 см. Тази височина е подходяща за бар столове с височина на седалката приблизително 70 до 80 см, за да се осигури достатъчно място за краката.

Каква е идеалната ширина и дълбочина на бар маса?

Идеалните размери на ширината и дълбочината на бар масата зависят от наличното пространство и желаната употреба. Нормалната широчина е приблизително 60 см, което е достатъчно място за двама души един до друг. Що се отнася до дълбочината, една по-тясна маса може да има дълбочина около 40 см, докато по-големите модели могат да имат дълбочина до 60 см или повече.

Може ли да се вгради бар маса в малка кухня?

Да, има специални бар маси за малки помещения, като например сгъваеми или стенни модели, които заемат малко място. Баровите маси с рафтове или стелажи също предлагат допълнително пространство за съхранение. Затова те могат да се използват ефективно дори в малка кухня.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака