Хлебарници

Избери
Сортиране по
16 Резултати за "Хлебарници"
Филтър и сортиране
Хлебарници

Кошница за хляб - стилни възможности за съхранение

Консистенцията и свежестта на сладкиша оказват решаващо влияние върху неговия вкус. Все пак не е задължително да ходите всеки ден до доверена пекарна, ако вместо това имате специално проектирана възможност за съхранение в домашната си кухня: кутията за хляб. Така рулата, хлябът и тестените изделия остават хрупкави и защитени от слънце, прах и други елементи.

Купете тава за хляб: кой стил е подходящ за вас и вашата кухня?

Трябва ли тавата за хляб да е бяла или черна? Предпочитате по-скоро малка форма или такава, в която може да се постави ненарязан хляб? С практичен капак на панти или с подвижна капачка? Едно е сигурно: днешните кутии за хляб не изглеждат по същия начин като преди две или три десетилетия. В кухнята те ще се превърнат в елегантна декорация, която излъчва ретро чар и в същото време има много характер. Малката тава за хляб е особено подходяща за всички, които искат да съхраняват в нея кифлички и тестени изделия, но трябва да е с подходящ размер за половин или цял хляб.

Освен това бурканите за хляб могат да бъдат изработени от различни материали. Металните платки са истинска класика, тъй като този здрав материал изглежда благородно и може да се принтира доста гъвкаво. Освен това металът като материал не пропуска въздух, поради което на съответните кутии има по-малки въздушни отвори - достатъчно, за да не бъдат хлябът и тестените изделия напълно изсмукани. Алтернативните варианти включват лесна за почистване пластмаса, керамика или естествено дърво. Така че можете да съчетаете външния вид на дъската за хляб съвсем точно с преобладаващите материали в кухнята, за да създадете единен вид, или да създадете привлекателен контраст, като използвате различен материал.

Защо е добре да се използва бяла или черна платка?

От плетеници с мая до хляб с вкусна коричка: когато се съхраняват в специално проектирана кутия, печените продукти остават свежи за по-дълго време. Формата за хляб предотвратява преждевременното оформяне на печивата и същевременно запазва по-добре аромата им. Освен това тестото не изсъхва толкова бързо, така че не е необходимо да го използвате още в деня на покупката. В дългосрочен план това дори спестява пари, а и както всички знаем, изглежда много добре в кухнята.

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате тава за хляб?

На първо място, разбира се, са дизайнът и размерът. В малката тава за хляб понякога може да се побере само един нарязан хляб или няколко рула, докато по-голямата версия предлага място за два до три различни вида хляб. Освен това дори и малкият кош за хляб трябва да е голям, ако е изработен от метал, прахово боядисан и устойчив на корозия. Друго практическо предимство е лесното почистване, понякога дори в съдомиялна машина. Същевременно кутиите трябва да имат въздушни отвори или прорези, за да може въздухът да циркулира в тях по всяко време.

Често задавани въпроси за кутията за хляб

В какъв вид мога да купя тави за хляб?

Има такива, които са в естествен скандинавски провинциален стил, в очарователен ретро вид или сравнително неутрални в стилово отношение, например пластмасови. Вашият личен вкус решава!

Има ли смисъл от бяла или черна кутия за хляб?

За да бъдат сладкишите винаги пресни! Освен това неутралните цветове, като бяло или черно, са визуално много лесни за интегриране в кухнята и с други декоративни елементи.

Металните или дървените кутии за хляб са по-добри?

Металните са обикновено безвкусни и се почистват много лесно. Тъй като са непропускливи за въздух, те винаги имат въздушни прорези, за да компенсират това. От друга страна, дървото предава влагата на външната среда чрез материала.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака