Oбезвлажнител

Избери
Сортиране по
20 Резултати за "Oбезвлажнител"
Филтър и сортиране
Oбезвлажнител

Обезвлажнители на въздуха

Човекът е зависим от чистия въздух у дома и на работното място. Интериори с прекалено висока влажност могат да бъдат и вредящи на организма. Също така могат да доведат до проблемни петна и материални щети, причинени от корозия. Лекът за това са обезвлажнителите на въздуха, които са налични в различни модели за всяка нужда.

Как функционира обезвлажнителят?

Обезвлажнителите на въздуха са предназначени за намаляване на кондензираната вода във въздуха и за създаване на по-добър климат за всички видове интериори. С качествено оборудване може да бъде зададена целева стойност на влажността, и да се настрои така, че устройството за изсушаване да започва само от определено ниво на влажност и отново да се изключва автоматично, когато достигне до оптималните стойности. По време на работа топлият въздух се прекарва през охлаждащ елемент във вътрешността. Той е конструиран така, че водните капчици капят в предвиденото отделение, където те се събират. Ето защо е необходимо този резервоар от време на време да се изпразни. (Отпадъчните води може например да не се изхвърлят, а може да се използват за поливане на цветя.) Въздухът след обезвлажнителя е изключително сух.

Разликите между обезвлажнителите

Който иска да си купи обезвлажнител, може да избира от много и различни модели, с много различна производителност. За обикновено изсушаване в малки помещения, където има само лека кондензация, стига по-евтин мини обезвлажнител. Разходите тук са малко по-ниски, а консумацията на енергия е дори значително по-ниска. Ако е необходимо по-значително изсушаване, е небходим обезвлажнител с по-мощен компресор. Голямото предимство, за разлика от мини обезвлажнителите, са висок капацитет и значително по-бърза циркулация на въздуха. В случай на особено мокър въздух, той е по-добрата алтернатива. Високата производителност, обаче, е отразена в цената на покупката и още повече в потреблението на енергия. В допълнение, работещият компресор води до повишени нива на шум. Поради това този тип обезвлажнители обикновено се използват в големи влажни зони и не се използват особено в домакинството.

Защо да имате винаги на разположение обезвлажнител?

Твърде високата влажност може да бъде постоянен проблем. Най-ранните симптоми са тези -  замъгляване на прозорците, миризма на мухъл и петна по стените. В много случаи, модерната архитектура на сградите гарантира това, че няма да се задържа излишна влага. Понякога може да стане точно обратното, тъй като по-новите прозорци и бетонни конструкции обикновено са толкова добре запечатани, че стените не дишат и поради това има малка циркулация на въздуха. Влажност може да се задържи и остане в сградата и по време на строителството. На етап зидария строителният обект е постоянно изложен на атмосферните влияния, като влага се установява в различни материали на различни дълбочини. Подобна е ситуацията например и след наводнение или след спукването на тръби в къщата. Дори и при наводнено мазе, където ще се задържи вода в рамките на няколко дни, можете да бъдете сигурни, че с ефективен обезвлажнител помещението ще е изсъхнало напълно.
За съжаление, ако не винаги е възможна подходяща вентилация, се натрупва влага, което се отразява особено забележимо върху гладки, студени повърхности, под формата на конденз. Като цяло, влажността не трябва да надхвърля приблизително 50% при средна температура от 20°С. При по-висока влажност може да се създадат гъбички и плесени, които могат сериозно да застрашат здравето под формата на алергии и други заболявания, като различни респираторни заболявания. Превенцията на мухъла чрез обезвлажнител е важна не само да се избегне потенциално високата цена на отстраняване на мухъла, но и да се предпазите от вредните влияния.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака