Детски столчета за кола

Избери
Сортиране по
23 Резултати за "Детски столчета за кола"
Филтър и сортиране
Детски столчета за кола

Бебешко столче за кола и количка: безопасно, практично и функционално

Независимо дали става дума за пътуване до баба и дядо или за семейна разходка, малките човечета искат да се чувстват толкова безопасно и удобно на пътя, колкото и "възрастните". С качествено столче за кола и добра количка това също не е проблем. За да ви помогнем да направите своя избор, ето най-важните критерии за вземане на решение.

Седалка за кола за деца: за какво да внимаваме?

Всяка детска седалка за кола се класифицира в определен клас. Класификацията започва с клас 0: това е столче за кола за дете, което е с форма на черупка и е обърнато назад. Може да се използва до телесно тегло от десет килограма. Клас 0+ е много подобен, но е подходящ за хора с тегло до 13 килограма. Детската седалка за кола от клас I е предназначена за деца с тегло между 9 и 18 килограма. Тук можете да избирате между модел, обърнат напред, или т.нар. ребордер. Клас II, от друга страна, вече е подместен и е много по-компактен. Тези седалки се предлагат със или без облегалка. Вашият домашен любимец може да я използва до предучилищна и училищна възраст, тъй като максималното тегло е 25 килограма. Има и клас III. Тази подсилваща седалка е подходяща за деца с телесно тегло от 22 до 36 килограма, което съответства на възраст от седем до дванадесет години. Ако искате да купите детска седалка за кола, винаги трябва да обърнете внимание на съответния клас.

Бебешка количка или по-скоро бъги?

Всеки, който планира да си купи детска количка днес, може да избира от много различни дизайни. В началото добър избор е количка, в която домашният ви любимец може да лежи удобно. Към някои модели можете дори да прикрепите детска седалка за кола. Аксесоари като амортисьори на колелата и просторни кошове за съхранение улесняват извеждането на бебето на разходка. Ако изберете комбинирана количка, обикновено получавате кошче за новородено и седалка, така че количката расте заедно с вас. Ако бебето ви може да седи самостоятелно, можете просто да смените кошарата за носене със седалка. Като столче за кола количката е много по-компактна, спестява място и е маневрена. Тя е подходяща за деца на възраст от около шест месеца и обикновено е оборудвана с регулируема облегалка. Като алтернатива можете да изберете и спортна количка. Тя предлага повече комфорт, отколкото количката, и има добро окачване. Както при детската количка, така и при столчето за кола, детето ви вече трябва да може да седи самостоятелно.

Най-важните аспекти при закупуване на детска седалка за кола или количка

Най-голяма роля при избора играят възрастта, теглото и предназначението. Но обработката е поне толкова важна. Затова се уверете, че желаният от вас продукт отговаря на най-новите стандарти за безопасност и има маркировка за изпитване. Що се отнася до външния вид: можете да решите според собствения си вкус, защото всички днешни дизайни са красиви!

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как трябва да бъде оборудвана бебешката количка?

Нуждаете се от бебешки матрак, който да не е прекалено мек, протектор за влага, плътно прилягащо покривало, дюшек и в идеалния случай - таранка.

Какво представлява детската седалка за кола i-Size?

Това е детско столче за кола, което отговаря на стандарта ECE R129, влязъл в сила през 2013 г. Тук тя вече не се дели на тегло, а на размер на тялото. Въпреки това старият стандарт ECE R44 (класове по тегло) остава в сила.

Как да поддържам бебето си топло в столчето за кола?

Съществуват специални покрития за увиване с прорези, през които може да се издърпа коланът.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака