Тежести за тяло

Избери
Сортиране по
23 Резултати за "Тежести за тяло"
Филтър и сортиране
Тежести за тяло

Изграждането на мускули не изисква непременно скъпо оборудване, тренировки с тежести или чести посещения във фитнес залата. Мускулна и функционална сила може да се изгради чрез подходящи упражнения, които имитират действителния обхват на движение на различните мускулни групи в тялото. Много от тези упражнения могат да се изпълняват с тежестта на собственото тяло, с разширител или дъмбели. Ако изпълнявате упражненията с тежест правилно, можете да се изпотите за кратко време.

Различни видове тренировки с телесно тегло

При тренировките със собствено тегло се използват многобройни комбинирани упражнения. По този начин могат да се тренират няколко мускулни групи едновременно, докато класическата тренировка с дъмбели включва предимно изолирани упражнения.

Типични упражнения за тренировка със собствено тегло са:

  • Дъска: Отлично упражнение за подобряване на напрежението в тялото и укрепване на коремните мускули.
  • Клекове: клековете укрепват бедрата и задните части.
  • Дипове: В идеалния случай диповете трябва да се правят със стол или друга подобна опора. Тренирате трицепса и долната част на гръдния кош.
  • Седящи коремни преси: нито една тренировка със собствено тегло не бива да се провежда без седящи коремни преси за стягане на коремните мускули.
  • Изтласкване: изтласкването нагоре натоварва основно гърдите, гърба и трицепса.

За какво се използва тренировката с тежест на тялото?

Тренировката с тежести се използва, за да се тренира лесно, навсякъде и по всяко време. Особено по време на път, той предлага приятен начин да не прекъсвате обичайната си тренировка.

Съвети за закупуване на тренировки със собствено тегло

Ако искате да извлечете максимална полза от тренировките със собствено тегло, можете да използвате различни помощни средства. Те включват:

  • Дръжки за лицеви опори: специални дръжки за чисто изпълнение на лицеви опори. Дръжките също така правят по-удобно изпълнението на различни варианти на лицеви опори.

  • Пръстени за гимнастика Comp Rings: комплектът от пръстени за гимнастика е идеален за набирания, скокове или мускулни набирания. Той подпомага ефективната тренировка на горната част на тялото и укрепва мускулите на средната част на тялото. Нестабилността на кръговете е по-голямо предизвикателство за мускулите, отколкото статичната среда.

  • Жилетка с тежести Monstervest: 30-килограмова жилетка с тежести подпомага тренировките за сила и издръжливост. Те са натоварени с тридесет метални тежести, които могат да се свалят поотделно. По този начин постепенно може да се изгради по-голяма сила чрез редовно увеличаване на теглото на жилетката. Жилетката може да се адаптира индивидуално към различните форми на тялото.

  • Стойка за кормилото Стойка за потапяне: с многофункционалната стойка можете да изпълнявате няколко упражнения едновременно. Подходящ е за лицеви опори, набирания, повдигане на крака и други подобни упражнения. Интегриран е и тренажор за окачване с ремъци, което прави това оборудване задължително при упражнения със собствено тегло.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какво представляват телесните тегла?

Този термин се отнася за тренировка със собственото тегло на тялото. При това упражнение вместо дъмбели или оборудване се използва тежестта на собственото ви тяло.

Какво ви е необходимо, за да тренирате със собственото си тегло?

Не много! Необходими са ви спортни дрехи и евентуално постелка. За някои упражнения можете да използвате разширители или дъмбели, за да ги направите по-интензивни.

Какви са ползите от тренировките с тежести?

Обучението може да се проведе по всяко време и навсякъде. Няма разходи за студио или оборудване. Тренировката укрепва дълбоките мускули и подобрява напрежението и стойката на тялото.

Ефективна ли е тренировката с тежестта на собственото ми тяло?

Упражненията със собствено тегло изгарят толкова калории, колкото и бягането на дълги разстояния. Освен това обучението стимулира развитието на мускулите. Повече мускули означава повече изгорени калории в покой.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака