Щеки за скандинавско ходене

Избери
Сортиране по
39 Резултати за "Щеки за скандинавско ходене"
Филтър и сортиране
Щеки за скандинавско ходене

Купете щеки за скандинавско ходене онлайн с високо качество и на добра цена

Северното ходене е лесен до умерен спорт за всички възрасти, който подпомага метаболизма и сърдечносъдовата система. Характерната особеност на този развлекателен спорт е движението с ръце, при което важна роля играят пръчките за скандинавско ходене. В нашия онлайн магазин можете да закупите широка гама от пръчки за скандинавско ходене. За да ви паснат идеално, има няколко критерия, които трябва да вземете предвид при избора им. Тук ще научите какво е важно, когато купувате щеки за скандинавско ходене, и защо изборът на правилния чифт е толкова важен.

Необходимо е да имате щеки за скандинавско ходене

Скандинавското ходене се счита за вид туризъм, но в сравнение с традиционния туризъм е предназначено по-скоро за укрепване на мускулите. По този начин щеките имат важна функция. Опирането на щеките в земята намалява натоварването върху ставите - особено върху бедрата и коленете. Ето защо изборът на правилния чифт щеки и правилното боравене с тях е от съществено значение.

Разликата между туристическите щеки и щеките за скандинавско ходене

Използването на традиционни щеки за скандинавско ходене не е добра идея. Щеките за скандинавско ходене са предназначени за ходене по сравнително равен терен. От друга страна, туристическите щеки са подходящи за често много големи разлики в надморската височина. Също така имайте предвид, че има различни видове щеки за скандинавско ходене. Какви са те, ще разберете в следващата точка.

Щеки за скандинавско ходене - регулируеми и изработени от различни материали

Щеките за скандинавско ходене се предлагат като фиксирани тояги и в телескопичен вариант. Предимството на този вариант е, че може да се регулира индивидуално по височина. Друг важен аспект са размерите на щеките за скандинавско ходене. Дължината и дръжката трябва да са оптимално съобразени с анатомията на тялото ви. Освен това се предлагат щеки от леки материали като карбон и алуминий, както и от смес от въглеродни и стъклени влакна - т.нар. композит.

Съвети за закупуване на щеки за скандинавско ходене

Размерът на щеките за скандинавско ходене зависи основно от дължината на тялото ви. Основното правило е формулата "телесна височина в сантиметри х 0,7". Ако сте начинаещ в скандинавското ходене и искате да получите малко повече вариации, можете да изберете телескопични щеки. Моделът, изработен от карбон, обикновено е малко по-скъп, но се счита за много издръжлив. С алуминия избирате лек материал с атрактивно съотношение цена/качество.

Щеки за скандинавско ходене

Защо са ви необходими специални щеки за скандинавско ходене?

Щеките служат за облекчаване на ставите и насърчават ефективността на спорта. За разлика от туристическите Щеки, те са предназначени за сравнително равнинен терен.

Какъв материал се счита за висококачествен за щеки за скандинавско ходене?

Въглеродът е особено популярен. Щеките имат много благороден дизайн и остават изключително стабилни дори при по-големи предизвикателства.

Колко дълги трябва да са щеките за скандинавско ходене?

За да определите правилната дължина, умножете височината си по 0,7.

Какво е важно при закупуването на щеки за скандинавско ходене?

Когато избирате, вземете предвид не само дължината, материала и дизайна, но и удобството на дръжката. Примката за ръка улеснява типичното движение напред-назад.
Логин