Пещи за пица

Кулинарно разнообразие с пещ за пица за дома

Благодарение на собствената ни пещ за пица можете да приготвяте вкусни италиански специалитети по всяко време. Можете да украсите пицата си според вкуса си и да се насладите на хрупкавата основа със сочни гарнитури. Фурните за пица се предлагат в разнообразни дизайни, които отговарят на индивидуалните изисквания за пространство и предпочитания. Общата им характеристика е оптималното развитие и разпределение на топлината върху пицата, така че тя да е поне толкова добра, колкото в любимия ви италиански ресторант. В зависимост от модела във фурната за пица можете да приготвяте и други кулинарни изкушения.

Различна конструкция и изпичане

В зависимост от размера и вида на горенето можете да използвате пещта за пица в градината, на терасата, в апартамента или на балкона: ако пещта за пица е електрическа, достатъчно е наблизо да има електрическа връзка. Можете да използвате фурна за пица, която работи на газ, също толкова гъвкаво. Ако не разполагате с достатъчно място, мини пещта за пица може да се използва: поставете я на масата или на свободен рафт в кухнята.

Градинската пещ за пица може да се използва на дърва, въглища или пелети и ви предоставя уникално изживяване на открито. Конструкциите са специално проектирани за безопасна работа с горими материали. В случай на пещ за пица, работеща на газ, е необходима само газова бутилка, която да я захранва. Пещта за пица, която се захранва електрически от електрическата мрежа, изисква най-малко усилия. Не можете да я използвате във влажно време, както печка за пица на дърва, пелети или газ в градината. Вместо това можете да преместите събитието на закрито по всяко време.

Възможности за приготвяне с пещ за пица за домашна употреба

Какво може да прави вашата пещ за пица и за какво е подходяща, зависи от нейното оборудване. Мини фурната за пица е идеална за бързо и лесно приготвяне на вкусни малки пици за цялото семейство или за приятели. Други варианти са оборудвани с камък за пица като италианските и имат скара или вложки за грил, които осигуряват най-добрите условия за месо, риба и зеленчуци. Дори хляб и сладкиши могат да се пекат с подходящото оборудване. Откритата пещ на дърва, която е подходяща и за задушаване и опушване, ви предлага специално разнообразие.

Закупуване на пещ за пица - правилният избор

Най-важните критерии при вземането на решение са размерът и теглото на пещта за пица и видът на печене в зависимост от индивидуалните ви обстоятелства и предпочитания. Изберете модел с електрическа или газова връзка, както и печка на дърва или пелети. По-големите външни печки с димоотвод са идеални за използване в градината, докато по-компактните електрически или газови модели могат да се поставят на стабилна маса. И накрая, важно е оборудването да бъде съобразено с вашите нужди по отношение на възможностите за приложение.

Най-често задавани въпроси за пещите за пица

Какво мога да готвя в пещта за пица?

В зависимост от оборудването пещите за пица са специално предназначени за приготвяне на пица или могат да се използват като универсални кухни на открито.

Какво ще кажете за стрелбата/снабдяването с енергия?

Можете да избирате между електрически, газови, пелетни или пелетни фурни за пица.

Мога ли да приготвям пица в апартамента си?

По-компактният модел с електрическа или газова връзка може да се използва и на закрито.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака