Чаршафи

Избери
Сортиране по
34 Резултати за "Чаршафи"
Филтър и сортиране
Чаршафи

Покупка на чаршафи: какво е важно

Плътно прилепналият чаршаф, както и матракът, се смятат за основа на спокойния сън. Ако е твърде голяма и хлъзгава или е изработена от неудобен материал, тя може да ви лиши от сън. Затова трябва да се уверите, че размерът на чаршафа пасва идеално на матрака ви и че тъканта е възможно най-щадяща кожата. Тук ще направите преглед на най-разпространените размери на чаршафите и ще научите кои критерии играят роля при покупката.

Какви размери листове за опъване се предлагат?

Предлагат се чаршафи с напрежение както за единични, така и за двойни легла. Немският стандартен размер за единични легла е чаршаф с размери 90x200 (в сантиметри) Чаршафите с размери 140x200 са подходящи за по-тесни двойни легла, а чаршафът с размери 180x200 е стандартен за двойни легла. Освен това се предлагат размери 160x200 или 190x220 за двойни легла. Последното се взема предвид в случай на по-големи двойни легла.

Важна забележка: Тези чаршафи обикновено са подходящи за матрак с височина от 25 до 30 см. Ако спите на по-висок матрак, трябва да се погрижите да вземете правилните размери. Ако чаршафът не пасва идеално, той може лесно да се отлепи от матрака през нощта и да се изхлузи.

За какво са необходими плътно прилепнали чаршафи?

Чаршафът е снабден с еластичен колан, така че изключително лесно се навлича върху матрака, а ако е с правилен размер, придържа оптимално. Пришитият ластик може да бъде изцяло по цялата обиколка или само в четирите ъгъла. Предимството на периферния еластичен ремък е, че осигурява достатъчна сила на опъване във всички посоки. За разлика от тях еластичният материал в четирите ъгъла може да се намачка по-лесно.

Чаршафът се използва предимно за защита на матрака. Той предпазва повърхността на легналото тяло от замърсяване, телесни течности, гъбички, акари и патогени.

Закупуване на опънати листове: най-важните критерии накратко

Ако искате да спите спокойно, препоръчваме ви винаги да обръщате внимание на правилния размер и вида на вградения ластик, когато купувате чаршаф. В единично или двойно легло спите? От само себе си се разбира, че чаршафът 90x200 е предназначен изключително за единични легла.

Освен това качеството на материала е решаващ критерий при покупката, тъй като той влияе върху усещането за топлина и отделянето на пот по време на сън. Предлагаме чаршафи от памук, сатен и микрофибър. Меката памучна материя от жарсе е еластична и с постоянни размери.

FAQ

От какъв материал са изработени чаршафите?

Памукът е най-разпространеният материал, тъй като може да се пере при високи температури и гарантира добро абсорбиране на влагата. Трикото също е изработено от памук, но е по-еластично. Платната от перкал изглеждат много по-фини. Тази твърда памучна тъкан е много приятна за кожата.

За кои матраци са подходящи чаршафите за натягане?

Тези чаршафи са подходящи за пружинни матраци и матраци от пяна. Благодарение на гъвкавите ъгли брезентът се закрепва лесно. Такива чаршафи не са подходящи за пружинно легло или пружинен матрак.

Мога ли да купя и топер за напрежение?

Стандартните модели са неподходящи за тази цел, тъй като топерите обикновено не са по-високи от 10-12 см и чаршафът би се набръчкал грозно. Съществуват обаче и памучни чаршафи, които са идеално съчетани с топ матрака върху пружинен матрак.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака