Пречистватели за въздуха

Избери
Сортиране по
7 Резултати за "Пречистватели за въздуха"
Филтър и сортиране
Пречистватели за въздуха

Закупуване на пречиствател за въздух

Замърсяването, причинено от домашния прах и полените, е не само неприятно, но е и среда за размножаване на бактерии и следователно може да бъде вредно за здравето. Покупката на пречиствател за въздух обаче има смисъл не само за страдащите от алергии. Научете как работят тези устройства, какви са разликите между тях и какви функции имат.

Пречиствател за въздух - какви са неговите предимства

Прахът присъства във всеки дом, но когато излезе извън контрол, може да възникнат здравословни проблеми, като например проблеми с дишането. Особено страдащите от алергии са чувствителни към алергените, съдържащи се в домашния прах. Пречиствателите за въздух могат да филтрират частици мръсотия от въздуха в помещението. Възможните експозиции включват:

 • Фини и домакински прахове

 • Полени

 • Спори на плесени

 • Аерозоли, заразени с вируси

 • Вредни частици от мебелите

 • Алдехиди или въглеводороди

Основната цел на пречиствателя за въздух е да подобри качеството на въздуха в помещенията. Това е особено полезно за астматиците и страдащите от алергии. Те могат да използват устройството, за да облекчат симптомите си. Домашниият филтър за въздух е полезен и в райони с много високо замърсяване на въздуха.

Различни видове и стилове пречистватели за въздух

Стайните пречистватели за въздух, както и овлажнителите, са важни продукти за здравето и благосъстоянието. Начинът, по който работи, е обяснен просто: устройствата се състоят от филтрираща система. Предварителният филтър пречиства въздуха в помещението от едри частици, като например влакна. Друг влакнест филтър, който обикновено е високоефективен HEPA филтър, премахва финия прах, полените и малките частици. Третият елемент обикновено е филтър с активен въглен. Например, абсорбира миризми.

Пречиствателите HEPA работят с високоефективен филтър за частици, който много ефективно премахва вредните, дори малки частици и миризми. HEPA филтрите пропускат въздуха в помещението през фина мрежа, която улавя вредните частици. Те са оптимални въздухопречистватели срещу прах. Съществуват и Hepa филтри, които могат да филтрират аерозоли и вируси.

Йонизаторите пречистват въздуха, като разпространяват йони и обогатяват суспендираните вещества. Замърсяващите частици, които увеличават размера си и потъват в земята, се привличат към устройството. Озонът, който се образува по време на работа, има антибактериално действие и убива много вируси. Стаи с цигарен дим и детски стаи не трябва да се почистват с йонизатор.

Пречиствателите с активен въглен, често в комбинация с HEPA филтър, улавят дори малки частици, които обикновените филтри не могат да уловят. Те премахват неприятните миризми, разграждат вредните газове и са идеални за хора, страдащи от алергии.

Скруберите за въздух използват вода, за да пречистват въздуха в помещението и да свързват праха.

Купуване на пречистватели за въздух - имате избор

Устройствата премахват и най-малките частици от въздуха. Това осигурява хигиенично качество на въздуха. Наличната гама предлага подходящ модел за всеки. Идеална е комбинацията от гореспоменатото оборудване и методи на работа, които съчетават предимствата. Сред тях са например пречиствателят "3 в 1" с йонизатор, вентилатор и UV стерилизатор или Vita Pure "5 в 1":

 • светлинни индикатори

 • Различни режими на работа

 • Превключваема UV стерилизация, която намалява бактериите с до 97,6%

 • Функция за вентилатор, която увеличава ефективността на пречистване на въздуха

 • Състояние - LED индикатори

 • Аромадифузер

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

За кого са полезни почистващите продукти?

Замърсяването с фини прахови частици е проблем за всички нас, а не само за страдащите от алергии и астма. Ето защо е разумно всеки да си купи пречиствател за въздух, който да филтрира частиците от въздуха.

Как работят пречиствателите за въздух в помещенията?

Устройствата обикновено съчетават различни видове филтри, като предварителни филтри, филтри с активен въглен и HEPA филтри. Те са много ефективни и не пропускат дори най-малките частици.

На какво да обърнете внимание при покупката?

Ефективността, с която устройството отстранява прах и други частици, зависи от обема на помещението. За по-големи помещения се предлагат модели с по-мощен филтър и вентилатор. Проверете капацитета и дебита преди покупка.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака