Постелки за йога

Избери
Сортиране по
7 Резултати за "Постелки за йога"
Филтър и сортиране
Постелки за йога

Постелки за пилатес и йога - удобни за здраво захващане

Пилатес и йога се практикуват в различни, понякога трудни пози и движения: седнало, легнало, коленичило и изправено, тялото се привежда в определени позиции. Всичко това изисква подложка, която да осигурява сигурна опора и същевременно да създава удобна подложка за дървения под. За тази цел е подходяща нехлъзгава постелка за гимнастика, фитнес постелка или специална постелка за йога. В идеалния случай постелките могат да се навиват на руло, за да се спести място при съхранение или пренасяне на тренировка. Замърсяването от контакта с пода и кожата трябва лесно да се отстранява от подложката.

Изисквания за постелката за пилатес

Упражненията по пилатес понякога са по-динамични от йога асаните, които са насочени към спокойствие. В зависимост от предпочитаната програма за обучение се препоръчват различни дебелини на постелките. Обикновено се използват постелки с дебелина от 0,5 до 1,5 cm, докато контактът със земята, необходим за упражненията в изправено положение, е по-добър при тънките постелки, а опората и убиването на удари са по-добри при по-дебелите постелки - идеални за по-динамична програма за упражнения. Средната дебелина на подложката е добър компромис, когато става въпрос за разнообразни упражнения.

Тъй като омекотяването и здравината се определят не само от дебелината, но и от материала и изработката, една качествена тънка постелка за гимнастика или йога може да осигури най-добрата услуга при определени обстоятелства, докато мека, прекалено дебела постелка би накарала тялото да се вкопае прекалено много в нея. Сравнението на продуктите по отношение на личните изисквания помага в процеса на избор.

Характеристики на качествена постелка за йога

Съпротивлението на приплъзване е изключително важно при този тип, тъй като движенията преминават плавно едно в друго и позициите се задържат за определено време. Затова постелката за йога трябва да стои на мястото си, а повърхността ѝ да не се пързаля. Популярни са и материали като корк, естествен каучук и щадяща кожата пяна. Такива материали с добра здравина, както и естествените материали, осигуряват добра гъвкавост дори при по-малка дебелина и предпазват ставите по време на упражнения на пода. Килимчето за йога, изработено от естествен каучук или пластмаса като NBR или TPE, е издръжливо и лесно за почистване. Потта не прониква във вътрешността, което отговаря на хигиенните изисквания за добро качество.

Покупка на постелка за йога - за какво да внимаваме?

За възрастен се препоръчват минимални размери от 180 см дължина и 60 см ширина. Структурираната долна страна гарантира, че постелката няма да се плъзне по пода. Материалът и дебелината на постелката могат да бъдат съобразени с личните нужди и целта на използване; информацията за продукта ще предостави по-подробна информация за пригодността. Това е голямото предимство на онлайн пазаруването, тъй като можете спокойно да сравнявате данните предварително.

Съществуват гимнастически постелки и постелки за йога в различни теглови категории. За изключителна употреба в домашна среда това трябва да е второстепенно. Лекото тегло е по-удобно за транспортиране, постелката трябва да може да се навива на руло и да се предлага с чанта или каишка за носене. Други критерии, които трябва да се вземат предвид, са хигиенните аспекти и лесното почистване. Препоръчително е също така да се обърне внимание на това дали материалът е приятелски настроен към кожата и дали не съдържа вредни вещества.

Ако са изпълнени всички изисквани качествени характеристики, дизайнът със сигурност е аргумент в полза на тази или онази подложка. Тук можете да решите според собствения си вкус или дори според атмосферата на заобикалящата среда.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака