Сокоизтисквачки

Избери
Сортиране по
20 Резултати за "Сокоизтисквачки"
Филтър и сортиране
Сокоизтисквачки

Купете сокоизстисквачка евтино онлайн

Независимо дали става въпрос за вкусни плодови сокове или зелени смутита: сокоизстисквачката е част от всяко добро домакинство. Какво е важно при покупката на сокоизстисквачка? Какви модели има и за какво са най-подходящи? Потопете се в невероятния свят на соковете и намерете отговори на някои често задавани въпроси.

Какво представляват системите за сокоизстискване?

Сокоизстисквачките се отличават предимно със специалната си технология. В някои кухни има вертикални сокоизстисквачки с центробежна система. Сокът се извлича чрез центрофугиране. Въпреки това, поради загряването на сока по време на процеса на изцеждане, качеството му се влошава. В резултат на това се губят важни хранителни вещества.

Много по-добри са бавните сокоизстисквачки с хоризонтално движение на шнека, който се върти бавно. Пресованите по този начин сокове запазват богатството си от витамини. Предлагат се и сокоизстисквачки с вертикално въртящи се шнекове. За тези, които бързат, те имат предимството да изстискват повече сок по-бързо от хоризонталните устройства.

За пресоване на по-големи количества плодове има машини, които работят с вода под налягане. Такива ябълкови сокоизстисквачки вече не са истински кухненски уреди. Те са удобни за използване на открито в близост до водната връзка. Друг вид сокоизстисквачка е сокоизстисквачката с пара. При загряване с пара, последвано от стерилизация, се получават сокове с дълъг срок на годност.

Пресен сок или консервиран сок: за какво са най-подходящи машините

Applebee от Klarstein внася сладост в живота ви. С помощта на парата той изцежда плодове и ягоди в желе, компот или сок. Благодарение на нагряването и последващата стерилизация продуктите могат да се съхраняват в продължение на много месеци. Сокоизстисквачката Klarstein Bella Elegance с хоризонтално въртящ се шнек е бавна сокоизстисквачка за плодове, зеленчуци, листа, билки и ядки. Можете да го използвате за приготвяне на плодови сокове или смутита от всякакви нюанси.

Сокоизстисквачката Fruitberry на Klarstein принадлежи към категорията на бавните сокоизстисквачки с вертикална винтова преса. За пресни сокове от плодове, зеленчуци, листа, билки или ядки. Плодовият пунш от Waldbeck работи с вода под налягане. Подходяща е за сокоизстисквачка за грозде или ябълки.

Купете правилната сокоизстисквачка

Ако искате редовно да изцеждате сок от по-големи количества семкови плодове или грозде, Fruit Punch е добър избор. Ако искате сокове с по-дълъг срок на годност, купете Applebee на Klarstein. Ако търсите свежи, висококачествени сокове, които съдържат възможно най-много хранителни вещества, ви препоръчваме да изберете Klarstein Fruitberry или Bella Elegance.

Често задавани въпроси за сокоизстисквачките

Какво всичко може да се обработва със сокоизстисквачка?

Можете да го използвате за пресоване на плодове, зеленчуци, зелени листа и ядки, накиснати във вода.

Кои видове оборудване са най-подходящи?

Зависи от това какви сокове искате да произвеждате, в какво количество, с каква скорост и качество. Хоризонталните бавни сокоизстисквачки са най-универсални. Благодарение на ниските обороти на винтовата преса те изцеждат сока по-нежно от другите преси. Освен това те могат да работят с всички обичайни пресови материали, безшумни са и осигуряват оптимален добив на сок. Въпреки това, поради хоризонталния си дизайн, те заемаха повече място в кухнята.

Защо броят на оборотите е толкова важен при производството на сок?

Колкото по-бавна е скоростта, толкова по-плавен е процесът на изцеждане на сока. Сокът едва се загрява. Така се запазват ценните витамини и други хранителни вещества.

Могат ли отделните части да се мият в съдомиялна машина?

Не. Независимо дали са изработени от пластмаса или метал, винаги се препоръчва отделните части да се почистват ръчно, за да се предпазят. Използвайте уреда само според указанията в ръководството.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака