Гребни тренажори

Избери
Сортиране по
16 Резултати за "Гребни тренажори"
Филтър и сортиране
Гребни тренажори

Симулатори за гребане

Когато става въпрос за оборудване за домашна тренировка, бягащата пътека, елиптичният тренажор и гребният тренажор са много високо в класацията по популярност. Нищо чудно, защото ефектът от обучението им има много положителен ефект в много отношения, например по отношение на изграждането на мускулите и изгарянето на мазнините.

Други ползи включват повишаване на издръжливостта и подобряване на сърдечносъдовата система. Какво точно се крие зад това устройство и какъв е тренировъчният ефект на гребния тренажор, е обяснено по-долу.

Какво представлява гребната машина?

Това фитнес и спортно оборудване симулира движението в лодка за гребане. Конвенционалните модели имат стабилна рамка и здрави крака отпред и отзад, което прави машината много стабилна. Въздушното колело е вид маховик и е оборудвано с механизъм за сцепление.

Седалката, която се движи заедно с тялото, ви позволява да избутвате горната част на тялото и задните си части напред-назад, докато гребете. Тренировката е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали, подходяща е за жени и мъже от всички възрасти и нива на физическа подготовка. Нивото на съпротивление, използвано в тренировката, може да се регулира на повечето устройства с помощта на въртящо се копче.

Гребни тренажори - кои мускулни групи се тренират и какви са другите резултати от тренировката?

Това фитнес и спортно оборудване симулира движението в лодка за гребане. Гребането укрепва всички основни мускулни групи като:

  • ръце
  • крака
  • колене
  • прасци
  • горна част на тялото
  • корем
  • задник

Мускулите на гърба, раменете и врата се укрепват нежно и трайно. Гребната машина е най-ефективният начин за отслабване. Упражненията използват приблизително 80 % от общата мускулна маса, което води до изключително висока консумация на калории - 400 до 800 ккал на час. Освен това се тренират силата, издръжливостта и сърдечносъдовата система.

За укрепване на сърдечносъдовата система се препоръчва гребен велоергометър с измерване на сърдечния ритъм и регулиране на мощността. Благодарение на плавната последователност на движенията, които се извършват без удар, това е упражнение, което не причинява травми и е лесно за ставите. Натоварването на връзките и ставите е много по-малко, отколкото при бягане или други спортове. Важно е да поддържате гърба си изправен по време на тренировка и да го разтягате заедно с коремните мускули по време на гребане.

Гребни тренажори - различни модели

Съществуват различни системи за устойчивост. Най-често срещаните варианти са:

  • тренажор за гребане със система за въздушно съпротивление
  • магнитен тренажор за гребане
  • тренажор за водно гребане

Магнитната спирачка позволява равномерни удари на греблото. Можете също така да зададете много ниски нива на съпротивление, за да започнете кондиционната си тренировка много леко и постепенно да увеличавате натоварването.

При гребните тренажори със система от въжета движението не е толкова натоварващо и обикновено прогресията е по-плавна. Гребните тренажори с водно съпротивление също създават усещането за истинско гребане. Бълбукането на водата създава впечатлението, че всъщност седите в лодка. Съпротивлението може да се регулира според нуждите, за да се разнообрази тренировката. Спестява място благодарение на интегрираната функция за сгъване.

Купете гребен тренажор

Гребният тренажор за дома предлага цялостна, ефективна и щадяща ставите тренировка на цялото тяло за изграждане на мускули и укрепване на сърдечно-съдовата система. Освен това, това е най-ефективният начин за отслабване, тъй като гребането използва много мускулни групи. Така метаболизмът ще започне да работи на пълни обороти. Тренировките по гребане включват плавни, контролирани движения, които не изискват балансиране в завоите или преодоляване на скокове и неравности.

Затова е нежен, но много ефективен. Тези, които искат да си купят гребна машина, трябва да имат предвид, че водата е добър избор като естествена система за съпротивление, тъй като позволява по-реалистично преживяване при гребане. При магнитните спирачни системи съпротивлението на устройството се генерира от електромагнит, който спира маховика. Желаното съпротивление обикновено може да се зададе с въртящото се копче.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака