Виброплатформи

Всички много добре знаем, че упражненията трябва да са ежедневна част от рутината ни. Въпреки това, понякога е трудно да намерите достатъчно време за себе си в точния работен график или, обратно, в деня на майката. Би било идеално, ако можете да „кондензирате“ редовното обучение - и да изтръгнете час тренировка за няколко минути.

Но такова "пътуване във времето" е възможно. Използва се и при тренировките на астронавтите, и се тренира с вибрираща платформа. Поради леките вибрации, мускулите ви се свиват много пъти в минута, умножавайки ефекта от упражненията, които правите върху тях.

Комбинирайте класическо обучение и съвременни изследвания

Упражнението върху вибрираща платформа е наистина лесно. Вземете упражнения от стандартната си рутина, като лицеви опори, клякания или коремни преси и използвайте вибриращата платформа като основа за ръцете или краката. Упражнението ще бъде много по-изтощително, но и по-ефективно. Той ще ви помогне да укрепите вътрешните си мускули, но също така ще подкрепи укрепването и удебеляването на костите ви.

В допълнение, упражненията върху вибрираща платформа също могат да помогнат при болки в долната част на гърба, да подобрят лошата стойка и също да балансират цялостно тялото ви. Следователно упражненията върху вибрираща платформа ще бъдат оценени и от бегачите, които могат да помогнат за предотвратяване на наранявания.

С правилната машина можете да тренирате цялото си тяло

Можете да правите упражнения за цялото тяло на всяка вибрираща платформа. Някои от нашите модели обаче имат еластични тренировъчни колани, благодарение на които обикновените упражнения могат да включват напълно нови части от мускулите - дори и по време на упражнение в което само клякате, можете да тренирате мускулите на раменете и гърба.

Качествени вибрации във всички посоки

При избора на вибрационна машина е важно да се отбележат вибрациите, които генерира. Високата амплитуда може да увреди гръбнака ви, а твърде монотонното движение по една ос може да постави ненужно напрежение на ставите ви.

Ето защо обръщаме специално внимание на качеството на мотора и правилната настройка на вибриращия чипсет на нашите вибриращи платформи. Предлагаме и платформи, които вибрират на трите оси (нагоре, надолу, назад, надясно-наляво), така че движението е възможно най-равномерно и възможно най-ефективно.

Не можете да тренирате на вибрираща платформа?

Ако имате проблеми със ставите или вашият лекар не препоръчва вибрираща платформа по други причини, все още можете да се упражнявате пълноценно! Опитайте да се упражнявате с разширител или на степер. Ако искате да използвате силата на вибрацията в своя полза, можете също да опитате тренировка на домашен фитнес батут.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака