Чугунени съдове

Избери
Сортиране по
43 Резултати за "Чугунени съдове"
Филтър и сортиране
Чугунени съдове

Холандска фурна

С появата на първите слънчеви лъчи много хора се връщат в градината. Любителите на барбекюто и грила вече ще се върнат към хобито си. В допълнение към барбекюто на газ или дървени въглища, изключително топлоустойчивата холандска фурна предоставя множество възможности. Нарича се още холандска тенджера, която е висококачествен и издръжлив продукт. Можете да я използвате за печене, задушаване, задушаване или готвене на различни ястия, като при необходимост се използва както горно, така и долно нагряване.

Холандска фурна - какво трябва да знаете

Масивният съд с дебели стени е изработен от чугун и се смята за почти неразрушим благодарение на отличните свойства на материала и качествената изработка. Можете да си купите чугунена холандска фурна и да я използвате по най-различни начини:

  • Грил
  • Фурна за печене
  • Огнище с холандска фурна
  • Печка, без крачета

В нея могат да се приготвят почти всички ястия като супи, яхнии, гювечи, гулаш, свинско месо, печено, хляб и сладкиши, когато са печени, задушени или запечени. Топлината се акумулира много добре в тенджерата. Основната разлика с печката е в прекия контакт с източника на топлина, например с въглища. Тенджерата се състои от:

  • Тенджера и капак
  • Крачета
  • С дръжка

Крачетата ви позволяват да изградите дебелостенно, особено топлоустойчиво и топлопроводимо гърне за дървени въглища или да го окачите над камината с помощта на дръжката. Употребата му е проста: сложете в него маринована или подправена храна с малко вода и след това го поставете, например, в нажежените въглени. Особеност на капака, който също е от чугун, е ръбът, който се изтегля навън. Можете също така да поставите брикети или дървени въглища върху него и да постигнете горно и долно нагряване. Това е добре, ако искате да задушавате или печете. Ръбът не позволява на въглищата да попаднат в храната. Храната се приготвя деликатно и прецизно. Не отваряйте капака твърде често по време на приготвянето.

Закупуване на холандска тенджера - различни видове/типове

Открийте голяма гама от саксии за огън в онлайн магазина. Много модели имат крачета и дръжка за окачване. Размерите също варират, например:

  • 4 литра: за двама до четирима души
  • 5,7 литра: за четирима до шестима души
  • Холандска фурна 9 литра: десет или повече души

Популярен е и комплектът за холандска фурна, който включва няколко продукта: той включва тенджера с дръжка, тиган, стилна тенджера, плоча за печене, решетка за тенджера и повдигач за капак. Обикновено това е включено в обхвата на доставката. С него можете да вдигнете капака.

Функции - коя да бъде холандската фурна?

Плитките тенджери са подходящи за ястия, които изискват висока температура, а дълбоките модели са подходящи за ястия с ниска температура. В допълнение към различните размери, в богатата гама ще намерите подходящ съд за огън за всеки. Дали трябва да бъде с или без поставка за крака? Това дава възможност за използване на открито и/или на закрито. Можете да окачите съда над открит огън с помощта на дръжката. Ако капакът има и крачета, той може да се постави с главата надолу върху въглищата и да се използва като тиган.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какво е холандска фурна?

Универсалният съд за огън е тежък и здрав. Той е изработен от чугун и освен съда и капака обикновено включва крачета и дръжка за носене. Здравият чугунен съд може да се използва за варене, задушаване, задушаване, печене, печене и пържене, например за свинско месо, яхния, ребра, чили кон карне или паста. Разумно е да се снабдите с практични аксесоари. Ето защо можете да си купите комплект холандски фурни.

Какво е особеното при чугуна?

Благодарение на дебелината на материала топлината се запазва дълго време. Можете да използвате тенджерата и за задушени ястия. Чугунът поглъща температурата на околната среда много бавно, но я запазва за дълго време. Дори огънят да изгасне, в него все още има много топлина и енергия.

От какво е направена тази тенджера за огън?

Съдовете от масивен чугун се състоят от тенджера с капак. Отдолу има малки крачета, така че можете да го поставите директно върху въглените или да го окачите над огъня с дръжката. Благодарение на извивката въглищата могат да се поставят и върху капака, като по този начин се създава долно и горно отопление.