Стенни климатици

Избери
Сортиране по
11 Резултати за "Стенни климатици"
Филтър и сортиране
Стенни климатици

 Автомобилите и универсалните магазини, както и  домакинствата все повече се възползват от освежаващите ефекти на тези охлаждащи устройства. Климатизацията може да бъде интегрирана във всяко домакинство, но има различни модели на пазара, които са много различни по отношение на енергийната ефективност и метода на монтаж.

Как функционира климатикът?

Климатикът осигурява приятен климат в стаята и може да допринесе за подобряване на домашната и работната атмосфера. Заедно с по-ниското генериране на топлина, тя също така води до по-ниска влажност на въздуха. В идеалния случай той е равномерно вентилиран последователно с подаване на хладен въздух, защото внезапната промяна между студен и горещ въздущен поток обикновено е нездравословна за кръвообращението и натоварва организма ви.

Работата на климатичната система е подобна на тази на хладилник: хладилния газ от компресора се всмуква, газът се загрява, и значително увеличава налягането вътре. Чрез нагнетателната тръба се подава гореща пара към кондензатора, който се охлажда от вентилатора. Парата се втечнява и достига до т.нар клапан за газта.

Когато преминава през този тесен отвор, течността е напълно студена. Накрая течността навлиза в изпарителя, където топлината на въздуха се отстранява от стаята. Той постоянно изпарява получената топлина. Това означава, че климатикът не работи, като доставя студен въздух, но чрез премахване на топлината от помещението.

Колко енергия използва климатикът?

Който иска да купи климатик, трябва да вземе предвид енергийната ефективност на уреда. Когато отоплението в помещението е сравнително лесно, отстраняването на топлината е технически по-взискателно и поради това се консумира повече енергия.

Това означава, че климатичните системи консумират сравнително много енергия. Ефективността на устройствата обаче се увеличава с непрекъснатото развитие на индивидуалните климатични регулатори. Закупуването на климатик е уместно, когато става дума за нови устройства.

Климатизаторите са в различни енергийни класове от A +++ (много добър енергиен баланс) до D (ниско енергийно равновесие). Съгласно действащото законодателство новосъздадените климатизатори трябва да имат енергийна ефективност най-малко B. Класът се определя от баланса между мощността и охладителната мощност. Като цяло климатичните класове A +, A ++ и A +++ се считат за екологични и икономически благоприятни.

Двукомпонентната климатична система работи по-тихо от мобилния си конкурент, защото компресорът е отвън на стената, а не в стаята. Двукомпонентните устройства са много ефективни и полезни. Допълнителното сглобяване обаче е свързано с трудности, особено когато става въпрос за монтаж в общи части. От една страна, шумът отвън може да причини проблеми със съседите, от друга страна, необходимостта от инсталиране от професионална компания води до допълнителни разходи.

Най-общо казано, разделените системи са добър избор, ако например става въпрос за нова сграда или отделна частна собственост. За наетите имоти е по-добре да се възползвате от пълната гъвкавост на мобилните климатични инсталации, тъй като те могат да се съхраняват в килера или мазата през зимата.

 

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака