Kettlebell

Избери
Сортиране по
11 Резултати за "Kettlebell"
Филтър и сортиране
Kettlebell

Kettlebelly

Спортът е важен за поддържането на здраво тяло. Упражненията с гирички са изключително ефективни. Всъщност това е дъмбел с топка, който може да се използва за тренировки не само във фитнеса, но и у дома. Тренировките с гира укрепват тялото, правят го по-стабилно, по-бързо и дори могат да го предпазят от здравословни проблеми като болки в гърба. В следващия текст е обяснено как да тренирате ефективно с гира, кои упражнения са подходящи за начинаещи и напреднали и какви са ползите от тренировките с гира.

Четки - идеални за тренировка на цялото тяло

Много хора, които искат да бъдат във форма, използват гирички за тренировки. С тази топка, която е сплескана в долната си част и има дръжка, се тренира цялото тяло по отношение на силата, издръжливостта, координацията, ловкостта, скоростта и контрола на тялото. Освен това подпомага изграждането на мускулите и стабилността на гърба и бедрата.

Той също така подобрява сърдечносъдовата система, а разходът на калории при упражнения с него е висок. Упражняват се всички мускулни групи. Затова гиричките са незаменими във всяка фитнес зала. Те са многофункционални и се предлагат поотделно или в комплект. Дръжката им е особено подходяща за бързи и многобройни повторения на упражненията. Обучението предлага различни упражнения, като например:

 • мъртва тяга
 • люлки
 • пазари
 • игрища
 • налягане

Разнообразието от тренировки е почти неограничено. Предимството на тези тежести е, че не се нуждаете от почти никакви други аксесоари и можете да тренирате в уюта на собствения си дом.

Закупуване на гира - предлагат се различни тежести

Гирите се предлагат в различни теглови категории, например 8, 12 или 24 килограма, за да се вземат предвид индивидуалните нужди. Комплектът от гирички включва различни теглови категории от 8 до 32 килограма. Тежестите могат да се вземат и в движение и да се тренират по всяко време.

С по-леки дъмбели с топка с тегло 12 или 16 килограма начинаещите могат първо да усвоят правилната техника. Освен това те са подходящи за затопляне. За спортуващите жени е препоръчително да изберат тегло от 8 килограма като начало. С тежките гирички могат да се тренират целенасочено определени мускулни групи. Ако гиричката е регулируема, това дава възможност за разнообразна и разнообразна тренировка.

Идеална тренировка с гирички

В началото начинаещите трябва да се запознаят с тренировъчното натоварване и да практикуват правилна стойка. Примери за подходящи упражнения с гирички са мъртвата тяга, при която тежестта се вдига с изправен гръб само от мускулите на долната част на гърба и бедрата. Дори на пръв поглед прости упражнения раздвижват сърдечносъдовата система и стимулират изгарянето на мазнини. Люлеенето е типично упражнение, което цялостно натоварва тялото:

 • разположете краката на ширината на раменете
 • поставете гиричката в средата зад вас
 • направете лек клек
 • с изправен гръб плъзнете седалището назад
 • хванете гиричката над краката си с двете си ръце
 • размахвайте гиричката колкото е възможно по-дълго с напрегнато тяло, като замахът не трябва да идва от ръцете, а от бедрата

Професионалистите могат да опитат и махането с една ръка

Включва

Тренировките с гирички с топка са много повече от просто силова тренировка. Той също така тренира фитнес, координация, ловкост, бързина, гъвкавост и много други. Освен това упражненията с гирички са перфектна кондиционна тренировка за сърдечносъдовата система. Благодарение на различните тежести тренировката е еднакво подходяща както за начинаещи, така и за професионалисти. Ако гиричката е регулируема, се предлага още по-голямо разнообразие от упражнения.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака