Мини фурни

Купете микровълнови фурни евтино онлайн

Микровълновата фурна е много разпространен уред в кухнята, който често се използва за затопляне и размразяване на храни и напитки. Радиацията загрява молекулите на водата, така че храната е готова за консумация след няколко минути. За да използвате уреда успешно, има няколко точки, които трябва да вземете предвид при използването и инсталирането на микровълновата фурна.

Различни видове микровълнови фурни

За вас като потребител има три основни вида микровълнови фурни: Стандартната микровълнова фурна е просто устройство, което можете да използвате само за отопление и размразяване. Тази микровълнова печка е малка, евтина и заема малко място в дома.

Микровълновата печка с фурна значително разширява възможностите за използване, тъй като с този уред можете да приготвяте вкусна храна, което не е възможно с обикновените микровълнови печки. Вградената микровълнова печка може да се постави в кухнята, за да се спести място и да се впише идеално в дизайна на кухнята. Микровълновите фурни често се предлагат с пълен комплект за монтаж. Това ви спестява време, тъй като не е необходимо първо да търсите всички отделни части.

Какъв е най-добрият начин за използване на микровълновата печка?

Преди да включите устройството, трябва да прочетете инструкциите за експлоатация. Във вътрешността на уреда има стъклена плоча, която се върти по време на работа. Поставете храната в подходящ за микровълнова фурна съд. В никакъв случай не поставяйте метални предмети в купата, тъй като това може да доведе до пожар. Алуминиевите опаковки могат да се използват, ако спазвате инструкциите. Продължавайте да разбърквате храната по време на затоплянето ѝ. Така топлината се разпределя равномерно. Ако става въпрос за супа или друго ястие с високо съдържание на вода, има смисъл да го покриете. Това улеснява почистването на микровълновата фурна след това.

Ако искате да размразите само едно ястие, изберете съответната настройка. За ястия с високо съдържание на вода е достатъчна ниска мощност. След затоплянето оставете ястието да престои известно време. Бъдете внимателни, когато го отстранявате, тъй като се отделя много топлина и пара.

Коя микровълнова печка е подходяща за мен?

Ако искате микровълновата ви фурна да е малка и да спестява място, ще откриете широка гама от подходящи уреди, които са особено подходящи за размразяване и затопляне на храна. Вградената микровълнова фурна е най-добрият избор за вас, ако разполагате с подходяща кухня, в която можете да интегрирате уреда. Микровълновата фурна с фурна ще замени печката и в малки апартаменти, ако искате да приготвяте само малки ястия.

Често задавани въпроси за микровълновата фурна

Колко висока трябва да бъде мощността на микровълновата печка?

Обикновено е достатъчна мощност от 700 до 800 вата; рядко са необходими повече от 1000 вата. Уверете се, че мощността може да се регулира с малки стъпки и че е налична функцията за размразяване.

Кои материали са подходящи за микровълновата печка?

Най-подходящи са керамичните, стъклените, пластмасовите или порцелановите чаши. Радиацията прониква без проблеми през тези материали. Не използвайте метал при никакви обстоятелства.

Как се почиства микровълнова фурна?

Най-добре е да поставите купа с вода и оцет в уреда и да го оставите да работи няколко минути. След като изстине, почистете уреда с влажна кърпа.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака