Бягащи пътеки

Избери
Сортиране по
10 Резултати за "Бягащи пътеки"
Филтър и сортиране
Бягащи пътеки

Бягащи пътеки за дома - независими от времето и ефективни

Да тичате независимо от времето и тъмнината? Няма нищо по-лесно. Със собствена бягаща пътека можете да провеждате тренировки за издръжливост почти по всяко време. Без прекъсвания - без извинения - напълно безгрижно и щадящо ставите в уюта на собствения ви дом. Защо не натоварва ставите? Обикновено бягащите пътеки имат плоска повърхност. Освен това има гъвкава система за омекотяване, която вече е стандартна и осигурява меко усещане при всяко бягане.

Много модели вече са и сгъваеми и могат лесно да се поставят под дивана след тренировка, което им дава ненадминато предимство пред другите кардио уреди. Предварително инсталираните (тренировъчни) програми позволяват тренировката на бягащата пътека да бъде индивидуална, персонализирана и разнообразна. Всяка бягаща пътека предлага различни нива на скорост и наклон, така че обучението да бъде съобразено с нуждите на всеки бегач.

Предимства на бягащата пътека

Ползите от бягането като цяло и по-специално от тренировките на бягаща пътека са очевидни. Бягането е част от ежедневните ни физически упражнения от началото на човечеството и е доста популярно. Тренировките на бягаща пътека не правят изключение. След кратка оценка може да започне истинското обучение.

За разлика от бягането на открито, тренировките на бягаща пътека имат различни здравословни и практически ползи.

  • Бягайте по всяко време, независимо от времето - Сутрин преди работа, по време на обедната почивка в офиса или вечер, когато детето ви спи. Понякога сме решени да бягаме, но когато слънцето залезе или ни застигне внезапен дъжд, мотивацията ни спада. Всеки, който притежава собствена бягаща пътека, може да тренира гъвкаво, без да губи време, сухо и безопасно. Когато ви е удобно.

  • Подобрете издръжливостта и скоростта си по контролиран начин и измервайте напредъка си - Всички имаме цел за тренировка, независимо дали става въпрос за конкретно разстояние, най-добро време или общо благополучие. Типичните тренировъчни параметри, като темпо, наклон и сърдечен ритъм, допринасят за успешното обучение на бягаща пътека и трябва да бъдат стандартизирани за всяка добра бягаща пътека и винаги трябва да се задават съзнателно преди тренировка.

  • Комфортно бягане без алергии - Знаем как става това. Колкото и да е приятно да тичате през пролетта или лятото, понякога това може да е истинско затруднение. Когато във въздуха има цветен прашец, температурата е твърде висока за леко бягане или почвата е твърде мокра от дъжда през предишния ден, често е трудно да се насладите на бягането пълноценно. Бягането у дома е по-приятна и удобна алтернатива.

  • Ползи за здравето от бягането - Тренировките по бягане са полезни в много отношения. Тя подобрява физическата форма, укрепва мускулите - особено долните мускулни групи - и има превантивен ефект върху болките в гърба. Благодарение на омекотяването бягащите пътеки са по-щадящи за ставите, отколкото тренировките на открито.

Намиране на правилната бягаща пътека

Многото различни модели не улесняват намирането на подходящата бягаща пътека. Изискванията към надеждната бягаща пътека варират в зависимост от нивото на бягане и целта на тренировката. Какви аксесоари или технически характеристики трябва да има моята бягаща пътека? Определено трябва да изясните тези въпроси, преди да купите. Знаем колко сложно и комплексно може да бъде такова проучване, затова с удоволствие ще ви предоставим препоръки и съвети:

  • За начинаещи - За начинаещи и хора, които се занимават предимно с ходене или лек джогинг, които използват бягаща пътека само от време на време и сами, са подходящи лесни за използване и удобни модели за начинаещи. За тази група хора са напълно достатъчни бягащи пътеки с мощност на двигателя до 1,5 к.с., с приблизително пет програми за бягане, скорост от 10 км/ч и повърхност за бягане с дължина 120 см и ширина 45 см. Поради по-малкия набор от функции - в сравнение с висококачествените бягащи пътеки - разходите също са значително по-ниски. Много добра бягаща пътека за начинаещи може да се намери на цена от 400 евро.

  • За любители бегачи - Тези, които бягат редовно и интензивно, обикновено се нуждаят от полупрофесионално оборудване и затова трябва да помислят за бягаща пътека от средния ценови клас. Препоръчваме ви по-мощен двигател с мощност до 3 к.с., около 15 програми за обучение и качествено оборудване с просторно място за съхранение, USB и аудио връзка и/или държач за таблет. Максималната скорост на тези бягащи пътеки трябва да бъде приблизително 18 км/ч. За удобна и безопасна работа препоръчваме повърхност с ширина поне 50 см и дължина 140 см. Разумната сума е 800 евро.

  • За напреднали потребители - Бягащите пътеки за професионалисти и напреднали потребители трябва да имат най-високо качество и разнообразие от функции за интензивна употреба. Затова препоръчваме мощност на двигателя от поне 4 к.с. и скорост от 20 км/ч или повече. Като се има предвид високото темпо на професионалните бегачи по време на интервални или прогресивни бягания, логично е дължината на крачката да е по-голяма от тази на по-малко опитните бегачи. Повърхността за бягане трябва да е съобразена с това и да е дълга поне 150 см и широка 55 см. При напредналите тренировки за бягане наклоните или планинските бягания са необходимост и затова професионалните бягащи пътеки винаги трябва да позволяват наклон от 15%. И накрая, но не на последно място, при тежка употреба търсете оборудване с амортисьори, които щадят ставите и са гъвкави. Висококачествените професионални бягащи пътеки струват повече от 1 000 евро.

Какво е важно при покупката на бягаща пътека и какво трябва да взема предвид?

Различни фактори играят роля за удобната и целенасочена тренировка на бягаща пътека. В допълнение към мощността на двигателя (HP), повърхността за бягане, амортизацията на бягащата пътека, стабилността, вентилатора и увеличаването на интензивността чрез функции като наклон или голям избор от програми за обучение, решенията за пестене на място, като например сгъваемите бягащи пътеки, също са решаващи аргументи при вземането на решение за покупка. Най-важните критерии са изброени в ръководството за работа с бягащата пътека.

Освен това ви препоръчваме нашия речник, в който са изброени и обяснени всички важни термини, свързани със спорта и обучението.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака