Ластици за тренировка

Избери
Сортиране по
18 Резултати за "Ластици за тренировка"
Филтър и сортиране
Ластици за тренировка

Каучук за упражнения

Мнозина използват гуми за упражнения за силово обучение. Те са гъвкави и с право се превръщат във все по-популярен инструмент за обучение, тъй като областите им на използване са много разнообразни. За какво точно става дума и как се използват те по смислен начин? Какви упражнения могат да се правят с тях, какви са техните предимства и какви са разликите между различните каучуци?

Гума за упражнения - гъвкава, многофункционална и ефективна

Гумите за упражнения са еластични гумени ленти, често изработени от латекс или каучук. Те се смятат за универсален фитнес инструмент за дома и в движение. С тях могат да се правят упражнения за разтягане и стойка. С тях могат да се тренират добре най-вече по-дълбоките мускулни групи. Коланите могат да се използват за стимулиране на мускулния растеж.

Функционирането на гумата за упражнения може да се обясни просто:

при издърпване гумата е гъвкава, реагира чрез насрещно издърпване, което има положителен ефект върху мускулите и мускулния растеж. Напрежението затруднява повторенията, което означава, че упражнението е по-интензивно и ефектът е по-голям. В допълнение към укрепването на мускулите се развиват координацията на движенията, двигателните умения и чувството за равновесие.

Коланите се използват в различни видове спорт, например:

 • силова тренировка
 • бодибилдинг
 • йога
 • силов трибой
 • гимнастика
 • кардио

Гуми за упражнения за силови тренировки - възможност за различни упражнения

Коланите са с различна дължина и се предлагат с различни нива на съпротивление. Тренировките с по-къс фитнес колан са подходящи за укрепване на краката и седалището. По-дългите колани са идеални за различни упражнения:

 • клек
 • тренировка за бицепс
 • упражнения за гребане

Комплектът от пет фитнес ленти с различна сила е идеален за индивидуална тренировка на цялото тяло. Благодарение на това подходящият колан винаги ще бъде на разположение за разтягане, леки упражнения и интензивни силови тренировки. Ако съпротивлението е сравнително ниско, коланът е подходящ за по-малки мускули, например трицепс. Коланите с по-голямо съпротивление са идеални за големи мускули, например бедрата.

Внимание:

Важно е стимулите да се увеличават непрекъснато. Следователно съпротивлението трябва да се увеличава постепенно, като се преминава от по-леко към по-голямо съпротивление. И в този случай комплектът ластици за упражнения има предимства.

Помощ за сгъвания:

Сгъванията с колан работят по следния начин: коланът се завързва в средата на лентата за сгъване, трениращият застава в долната примка и може да изпълнява упражнението. Качествените ластици за упражнения са изработени от латекс, устойчив на разкъсване, така че са подходящи за хора с по-високо тегло. Ластиците за флексия или помощните средства за флексия се използват за подпомагане на силовите тренировки, например при упражнения като:

 • сгъвания
 • клякания
 • дръжки

Подходящи са за загряване, стречинг и разтягане, както и за пълноценна тренировка. Благодарение на лесното окачване те са идеални за тренировки в изправено положение.

Закупуване на ластици за упражнения

Укрепващите ластици първоначално са били използвани във физиотерапията за целенасочено възстановяване на определени мускулни зони. Освен това те се използват предимно от професионалните спортисти за разтягане на мускулите и повишаване на ефективността на интензивните тренировки. Междувременно любителите спортисти, също са се запознали с многобройните им ползи. Ластиците са идеални за изграждане на мускули, но също така насърчават мобилността, двигателните умения, чувството за баланс и много други. Благодарение на естествените движения те не натоварват ставите. С помощта на ластик за упражнения могат да се изпълняват много различни упражнения. Това е възможно благодарение на различните нива на устойчивост. Начинаещ или професионалист, всеки ще намери подходящия колан.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака