Медицински топки и топки за фитнес

Избери
Сортиране по
1 Резултати за "Медицински топки и топки за фитнес"
Филтър и сортиране
Медицински топки и топки за фитнес

Медицински топки и фитнес топки - функционален фитнес във формата на топка

Медикълбол е класическа игра в часовете по физическо възпитание, която през последните години преживява истинско възраждане. Това се дължи главно на широкия спектър от възможности за използване на топките за тренировка с тежести във функционалната тренировка. Здрава, динамична и гъвкава - такава е съвременната медицинска топка по време на тренировка и тя е идеалното допълнение към двуръчен дъмбел или гиричка.

Medicinbal от 2 кг до 25 кг - идеалното тегло за всяко упражнение

Medicinball вече не е доминиращата форма в училищната класна стая. Ако искате да си купите медицинска топка днес, вземете топка с размер на баскетболна или волейболна топка. Съвременните фитнес топки са не само много по-плътни, но и много по-подходящи за функционална тренировка.

Упражненията с медицинска топка включват динамични упражнения, като удари и хвърляния, които изискват голям контакт с пода и стената. Медицинските топки обаче могат да се използват и като класически допълнителни тежести. Благодарение на кръглата форма на топката тренировките с медицинска топка са предизвикателство не само за силата, но и за координацията. Благодарение на топката с тежести функционалното обучение се превръща в интензивна тренировка за бицепси и баланс.

Планковете или зигзагите върху топка (които могат да се правят независимо от теглото) или ротационните упражнения са ефективни и изискват всичко дори от амбициозните атлети.

Оптимален материал, подходящо тегло - закупуване на правилната медицинска топка

Медицинската топка, изработена от кожа (или изкуствена кожа), далеч не е единственият вариант на популярния инструмент за обучение. Топките за упражнения, изработени от PVC или изцяло гумирани с тежести в сърцевината, нашата селекция от медицински топки предлага подходящата топка за всеки трениращ. Медицинските топки, изработени от пластмаса, имат предимството да абсорбират ударите и да се отблъскват, което ги прави идеални за упражнения, които изискват леко подскачаща топка.

Студиата или треньорите с по-големи цели също ще намерят пълен комплект медицински топки в нашия магазин. Големият избор на тежести позволява идеална тренировка за всеки тип тяло и за всяко упражнение. Топките с тежести са универсално и динамично тренировъчно натоварване, затова е важно винаги да работите с правилната тежест.

От физиотерапия до силови тренировки

Медицинските топки се превърнаха в съществена част от функционалните фитнес упражнения и обогатяват всяко фитнес студио или компактна домашна тренировка. Благодарение на естеството, формата и свойствата на материалите си медицинските топки позволяват упражнения, които биха били немислими с класическите дъмбели.

Ето защо тези топки са толкова популярни във физиотерапията или се използват като тренировъчни тежести в спортове като футбола. Тъй като тялото трябва да балансира с топката при всяко повторение и не може да разчита на фиксирана последователност от движения (както е например при упражненията с уреди), координационните мускули също работят.

Това прави тренировките с медицински топки идеални за рехабилитация и превенция на травми, но също така може да помогне за коригиране на мускулния дисбаланс и за създаване на по-атлетичен мускулен тонус като цяло. Тези предимства са също толкова забележими, когато тренирате с класически дъмбели, колкото и на футболното игрище, под баскетболен кош или при скално катерене. С медицинската топка спортните ентусиасти ще намерят не само тежести, но и начин да тренират по-динамично, по-интензивно и по-добре.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака