Вентилатори на стойка

Избери
Сортиране по
28 Резултати за "Вентилатори на стойка"
Филтър и сортиране
Вентилатори на стойка

Вентилатор на стойка - за свеж полъх през горещите летни дни

Тъй като климатиците са по-скоро изключение в Германия, следващият най-добър вариант за оцеляване през горещите летни дни и нощи са вентилаторите на стойка. Те осигуряват свеж полъх и прохлада, тъй като въздушното течение циркулира и се охлажда при допир с кожата ни. Благодарение на различните модели и възможности за регулиране можете да адаптирате новия си вентилатор към точните си нужди и бъдещото си място на употреба.

Кой вентилатор на стойка ви подхожда? Преглед на различните модели

В съответствие с името си всички те имат стойка - и обикновено регулируема телескопична греда, с която можете индивидуално да фиксирате височината. Главата на вентилатора обикновено може да се движи под ъгъл от около 180 градуса, ако желаете. Това ви позволява по-добре да адаптирате въздушния поток към личните си предпочитания.

Класическият вариант използва задвижвани от двигател остриета, които са затворени в мрежест корпус, за да не влезете случайно в контакт с въртящите се остриета. Такъв вентилатор на стойка често се предлага с дистанционно управление, така че не е необходимо да ставате от дивана или леглото, за да промените интензивността или завъртането на главата, например.

Алтернатива е вентилатор с водно охлаждане, често наричан вентилатор за мъгла. Тези модели увеличават влажността и произвеждат по-хладен въздушен поток благодарение на водното охлаждане. Струва си да се обмисли, ако имате много сух въздух в помещенията през лятото.

Друг вариант са колонните вентилатори, които за разлика от класическите вентилатори вече нямат централен ротор, а няколко глави с перки, разположени вертикално една над друга. Благодарение на издължената си форма те са особено препоръчителни, ако разполагате с ограничено пространство. Подходящи са и за използване като вентилатор на стойка, който трябва да бъде безшумен.

Функции и характеристики на вентилатора на стойка

Диаметърът на ротора трябва да съответства на размера на помещението. Диаметър от около 30 см е подходящ за стандартни помещения; за по-големи помещения се препоръчва диаметър от 40 до 50 см, за да се създаде по-силен въздушен поток. Същото важи и за мощността: 30-40 вата са достатъчни за малки помещения, а 50 вата и повече за по-големи пространства.

Ако искате вентилаторът на стойка да е тих, например защото искате да го използвате, докато спите, нивото на силата на звука, посочено от производителя, е важен параметър.За спане 40 dB е подходящо и е по-малко силно от нормалния разговор (около 55 dB).

Ако желаете да използвате вентилатор с дистанционно управление, той, разбира се, трябва да бъде включен в комплекта. Някои модели дори имат собствено приложение. Ако искате често да премествате вентилатора, той трябва да е лек или да има прикрепени колелца за преместване.

По отношение на дизайна, той трябва да съответства на цвета на вашия интериор. Тъй като повечето подови вентилатори се предлагат в черно или бяло, това обикновено не е пречка.

Можете да намерите новия си вентилатор тук, да го поръчате онлайн и да го получите с удобна доставка до дома си!

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Понижава ли температурата вентилатор с водно охлаждане?

Не, това не е физически възможно, тъй като топлият въздух трябва да се изхвърля навън - подобно на климатика. Водното охлаждане осигурява само свежа въздушна струя.

Какво друго трябва да търся в един вентилатор, който трябва да е тих?

В допълнение към общия работен обем вентилаторът трябва да има различни режими и интензивност. Например, можете да намалите нивото през нощта, което автоматично води до по-тиха работа.

Какви видове вятър имат вентилаторите на стойка?

Обикновено има поне "нормален"/постоянен, по-тих вариант за спалнята и естествен режим, който произвежда неравномерен бриз, какъвто се среща на открито.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака