Cедалки за тоалетна чиния

Избери
Сортиране по
17 Резултати за "Cедалки за тоалетна чиния"
Филтър и сортиране
Cедалки за тоалетна чиния

Седалката за тоалетна - трябва да е удобна и стилна

Тоалетната седалка е необходимост, но това не означава, че при избора ѝ трябва да избираме ""първото най-добро"". Има разлики, тъй като освен класическата бяла пластмасова тоалетна седалка има и много други варианти - някои от тях с наистина практични екстри и функции.

Видове и материали на тоалетната седалка

Функцията му остава същата независимо от избора на материал: тоалетната седалка ви предпазва от необходимостта да седите върху студената и неудобна керамична плоча на истинската тоалетна, а също така предотвратява разпространението на бактерии и осигурява по-голяма площ за сядане от самата тоалетна. Освен това люковете са проектирани така, че дори агресивните почистващи препарати да не ги повредят - в края на краищата банята и тоалетната винаги трябва да са чисти и хигиенични.

Основната отличителна черта на капака на тоалетната чиния е материалът, от който е изработен. Материалът е от решаващо значение не само за външния вид, но и за издръжливостта и усещането върху кожата. Класическите евтини модели са изработени от пластмаса, най-вече от полипропилен. Те са устойчиви на надраскване, евтини и никога не са лошо решение.

Можете да си купите и покривала за тоалетни седалки, изработени от термореактивни материали. Те са изключително здрави и се усещат като стъкло, но, разбира се, са устойчиви на счупване. Термореактивните покрития са устойчиви на надраскване и удар, както и на агресивни почистващи препарати. Тези, които харесват по-естествения вид, могат да изберат седалки от MDF или дърво. Те придават естествен вид и се усещат по-топло върху кожата. Въпреки това, особено при дървото, трябва незабавно да се спазват указанията на производителя за грижа и почистване.

Малко по-ефектни са тоалетните седалки, изработени от акрил или полирезин. Акрилът обикновено обгражда сърцевината от MDF. За разлика от дървените тъкани обаче акрилът може да се печата - така че производителят може да украси седалката си с елегантен мотив. Предимството на моделите от полирезин е, че в тях могат да се вмъкват форми и малки предмети - например черупки.

Това са характеристиките, които трябва да търсите, когато купувате капак за тоалетна

Разбира се, цветът и дизайнът трябва да съответстват на вашия вкус и на външния вид на банята. Тоалетната седалка с автоматично спускане е много практична, тъй като капакът винаги се спуска бавно автоматично - така че не се отваря шумно. Това струва много, поне в домакинство с малки деца. Размерите на капака на тоалетната чиния също не са стандартизирани, така че трябва да се уверите, че капакът пасва на седалката на тоалетната чиния и че нищо не стърчи или не е твърде късо. Повечето люпила обаче са с размери от 35 x 41 до 38 x 48 см. Някои специални модели имат и интегрирана функция за миене с връзка за вода, функция за отопление или например LED осветление за ходене до тоалетната през нощта.

FAQ

Какъв капак на тоалетната да купя за банята за гости?

Тоалетна седалка с тихо затваряне е добър избор за банята за гости, защото гостите ви понякога не обръщат толкова внимание на капака, колкото вие. Освен това понякога за банята за гости се препоръчва евтин модел.

Какво е класическа тоалетна седалка?

Класически такива седалки имат бял външен вид, матов или гланциран, което също зависи от материала. Модерните люкове използват красиви мотиви или специални материали като дърво. При почистването му обаче е необходимо внимателно боравене.

Как да изхвърляме правилно стари тоалетни седалки?

Старите тоалетни седалки се изхвърлят в контейнера за остатъчни отпадъци. Най-добре е да ги затворите в херметически затворен плик. Ако живеете в апартамент под наем, можете да го запазите, така че когато се изнесете, да можете да вземете собствения си капак и да поставите обратно модела на наемодателя.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака