Стойки за гири

Различни стойки за дъмбели за перфектната домашна тренировка

Физическата форма е един от най-важните критерии за здравословен начин на живот за много хора. Въпреки това не всеки може да се накара да отиде във фитнеса след дълъг работен ден. Създаването на домашна фитнес зала е популярна тенденция, която съчетава комфортна среда за живот с физически предизвикателства. За да се съхраняват дъмбелите и аксесоарите за домашни упражнения безопасно и винаги на една ръка разстояние, се изплаща закупуването на стойка за дъмбели. Следващият преглед обяснява защо подобна покупка е разумно решение и как се различават различните стойки за дъмбели.

Купете стелаж за дъмбели и се насладете на удобна тренировка с тежести

Стойката за едноръчни дъмбели, двуръчни дъмбели или ролки за дъмбели ще се погрижи за безопасното съхранение на тежките дъмбели по време на тренировка. По време на упражненията дъмбелите няма да са на пода, така че няма опасност да се спънете в тях и да се нараните. Ако тренирате с голям брой дъмбели, можете да ги подредите в стойка за дъмбели и да ги имате винаги под ръка по време на тренировка. По този начин не се губи ценно време, а обучението може да бъде изключително ефективно. Стойката за дъмбели също така дава възможност за удобно поставяне на дъмбелите, без да се налага да се навеждате. Това съчетава безопасност, ред и комфорт - идеалната предпоставка за обучение на професионално ниво.

Преглед на вариантите на стойката за дъмбели

Когато купувате стелаж за дъмбели, най-важното нещо, което трябва да направите, е първо да разгледате дъмбелите, които използвате в момента. Можете да избирате между стойки за дъмбели с една ръка и стойки за дъмбели с две ръце, както и стойки за дискове с дъмбели и комбинирани стойки за дъмбели.

Стойка за дъмбели с една ръка

Стойките за дъмбели с една ръка имат няколко рафта, на които дъмбелите могат да се поставят един до друг. Те са предназначени за безопасно съхранение на няколко чифта гирички. Има възможност за избор на стойки за дъмбели с два или три етажа с рафтове с различна дължина. Затова в идеалния случай размерът трябва да се избере в зависимост от броя на дъмбелите. Тъй като стойките за дъмбели трябва да поддържат голяма тежест, е важно да изберете модел с висока стабилност. Затова рамката обикновено е изработена от здрава стомана.

Стойка за двуръчни дъмбели

Тъй като стойката за двуръчни дъмбели трябва да поддържа по-голяма тежест, а упражненията с тези дъмбели са разнообразни, освен фиксирани стойки за дъмбели се предлагат и модели с регулируема височина. Вариантът с регулируема височина осигурява голяма гъвкавост и може да бъде индивидуално адаптиран към обучението според личните нужди. Височината обикновено се регулира на стъпки, за да се постигне висока степен на индивидуализация. Фиксираната версия обикновено има няколко позиции, готови за поставяне на дъмбелите.

Стойка за дискове с дъмбели

За безопасно поставяне на дисковете с дъмбели А-образният стелаж е отличен вариант. Дизайнът му позволява спестяване на място за съхранение в ниши, а дисковете за дъмбели могат да се плъзгат безпроблемно по клоните на стелажа.

Комбинирани стойки за дъмбели

Комбинираните стелажи за дъмбели обединяват решението за съхранение на двуръчни дъмбели, едноръчни дъмбели и дискове за дъмбели. Ако някой обича да разнообразява тренировките си, такъв стелаж за дъмбели е интелигентно решение, което предлага още повече пространство за упражнения и висока ефективност в домашната фитнес зала.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака