Инверсна лежанка

Избери
Сортиране по
7 Резултати за "Инверсна лежанка"
Филтър и сортиране
Инверсна лежанка

Спомняте ли си, когато сте висяли с главата си надолу от дърво като деца? Въпреки че по това време може да не сте го осъзнали, вие естествено отпуснахте гръбнака си и тренирахте коремните си мускули. Парадокс е, че колкото повече остаряваме - и ще ни е нужен стабилен, спокоен гръбнак - толкова по-малко правим упражненията, които биха ни помогнали.

Положителните ефекти от моментното увисване с главата надолу бяха известни още в Древна Гърция, където Хипократ използва това упражнение за отпускане на мускулите и като средство за помощ при болки в гърба. Ние все още признаваме медицинското значение днес, когато използваме тези упражнения за рехабилитация и хронична болка. За разлика от Хипократ обаче, ние вече не окачваме хората надолу с главата от стълба, а използваме специални фитнес уреди, известни още като "обратни пейки".

Възползвайте се от естествената сила на гравитацията

Инверсионните пейки не изискват никакви усилия или източник на енергия. Те използват само вашето телесно тегло и гравитация за техните страхотни ефекти. И какво всъщност ще направят? Те просто ще ви помогнат да разтегнете гръбнака със собственото си тегло, като по този начин ще облекчите натиска, действащ върху прешлените. Те се регенерират естествено по време на сън - през нощта, когато прешлените са отпуснати, те абсорбират влагата, която постепенно се изтласква от тях през деня от натиска на тялото. Те придобиват гъвкавост и по-добре поемат удари при движение.

В допълнение, прешлените също балансират тялото, което води до по-добър поток на цереброспиналната течност. Това помага за по-доброто подхранване на гръбначния мозък и мозъка, както и да се отървете от отпадните продукти.

Няма проблем дори да тренирате сами

Инверсионните пейки на KLARFIT са проектирани така, че да не се нуждаете от никой друг да помага по време на тренировка. Регулирайте желания ъгъл на наклон с найлонова каишка, дръжте краката си здраво в пейката и можете да се въртите надолу с главата. Перфектният баланс и правилно поставените ръкохватки ви позволяват да влезете в желаното положение и да се върнете в хоризонтално положение по всяко време само чрез прехвърляне на телесното тегло.

Висококачествеите, плътни подплънки, които могат да включват функция за масаж и нагревателна подложка в някои модели, ще осигурят максимално отпускане на гръбнака и мускулите ви. И благодарение на здравата конструкция, можете да сте сигурни дори при завъртане на 180 °.

Просто легнете или тренирайте

Въпреки че най-лесният начин да използвате инверсионната пейка е просто да се спуснете и да оставите естественото си телесно тегло да свърши своята роля, можете също да го използвате за активно упражнение. Обърнатите плитки клякания ще ви помогнат да оформите мускулите на бедрата, а чрез завъртане на торса можете да увеличите максимално отпускането на мускулите на гърба, шията и раменете.

Укрепвайте гръбнака с редовни упражнения

Ако имате проблеми с болката в гърба, в допълнение към редовни упражнения на инверсионната пейка, трябва да се погрижите и за укрепване на мускулите на гърба и вътрешните мускули около гръбначния стълб. Идеални упражнения са например упражненията върху хоризонталната лента или укрепващи ролки. Тренировките в басейна и плуването също не могат да навредят.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака