Уред за вакуумиране

Купете прахосмукачка онлайн на ниска цена

Често ли готвите с пресни храни и/или имате градина? Тогава си струва да инвестирате в прахосмукачка. Можете да го използвате за херметическо запечатване на различни храни в чантата си. Те остават свежи, имат по-дълъг срок на годност и губят вкуса си по-бавно. Дори чаят и кафето могат да се съхраняват безопасно. При закупуването и използването на прахосмукачка обаче трябва да се вземат предвид няколко момента.

Тези прахосмукачки се утвърдиха

За случайна употреба в частни домове ръчният вакуумен уред е добър избор. Тя се побира във всяко чекмедже и по същество не е нищо повече от вакуумна помпа. Свързвате го към специална торба с клапан и изтегляте въздуха. Тъй като обаче не е херметически затворен, съдържанието му може да се съхранява само няколко дни. Тази система е особено интересна за временно вакуумиране на месо за предстоящо барбекю парти. Маринатата се абсорбира по-бързо и не излъчва миризми към останалото съдържание на хладилника.

Не искате да използвате джобове с клапани и искате да запазите храната свежа още по-дълго? Тогава класическата прахосмукачка с греда е по-интересно решение. Това е плоско устройство, което е и доста компактно. Отвореният край на фолиевата торбичка се вкарва в прахосмукачката. Сега устройството изпуска въздух. След това торбичката се затваря херметически с нагревателен елемент.

Препоръчват се модели с двойна заварка. Това го прави още по-безопасен за съхранение на сосове и влажни храни. Прахосмукачката с лъчи запазва свежестта си за дълго време, но също така изисква специално фолио или вакуумна торбичка. Ако искате, можете да си купите вакуумна заварка в комплект с готварска печка Sous-Vide. Рибата, месото и зеленчуците се приготвят на водна баня с витамини. Камерният вакуумен заваръчен апарат е много мощна версия. Поставете фолиевите торбички със съдържанието във вакуумната камера. Тази прахосмукачка е твърде голяма за обикновените домакинства. Той показва предимствата си в областта на гастрономията.

Функции и опции на прахосмукачката

Целта на вакуумирането е да се предотврати проникването на кислород и бактерии. По този начин естествените аромати и витамини се запазват за по-дълго време. Можете да съхранявате пълните торбички в хладилника и фризера, за да спестите място. Липсата на кислород тук елиминира риска от изгаряне във фризера. Както вече споменахме, вакуумното мариноване е друга основна функция на тези уреди. В днешно време приготвянето на месо на пара вече не е обичайна практика само за любителите на барбекюто.

Уредът не се използва задължително в кухнята. Разбира се, можете да опаковате всички предмети херметически и да ги увиете в термосвиваемо фолио. Това има смисъл в случай на бижута, ценни монети и документи, както и други неща.

Често задавани въпроси за прахосмукачката

Колко е дълъг срокът на годност на вакуумно опакованите храни?

Хляб - 1 седмица, варено месо - 12 дни, сирене - до 2 седмици, пресни плодове - 22 дни, кафе - до 1 година.

Колко мощна трябва да е прахосмукачката?

За бързо и безопасно почистване с прахосмукачка уредът трябва да е с мощност поне 110 W. Препоръчва се вакуумно налягане от 0,8 бара или повече. При някои системи мощността на помпата може да се регулира. Това е благоприятно за меки и деликатни храни.

Можете ли да запечатате във вакуум с помощта на торбички за замразяване?

Не. Вакуумните торбички и вакуумните фолиа имат повърхностна структура тип "пчелна пита". Той е устойчив на разкъсване, температура и 100% херметичност. Предлаганите в търговската мрежа торбички за замразяване не притежават тези характеристики. Те образуват мехурчета, когато въздухът се изпомпва или по-късно.
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака