Фитнес пейки

Избери
Сортиране по
17 Резултати за "Фитнес пейки"
Филтър и сортиране
Фитнес пейки

Силовите тренировки и съвременните тренировки за издръжливост стават все по-популярни. Тази комбинация е възможна благодарение на регулируемата фитнес пейка, която е основно оборудване на всяка фитнес зала, а ако не разполагате с достатъчно място, тя може да бъде поставена и у дома в сгъваем вариант.

Сгъваемата фитнес пейка може да се сгъва, когато не се използва. Тренировката е подходяща не само за млади хора, но и за всяка възраст. По-долу са описани различните модели, наличните опции и техните предимства.

Фитнес пейки - за различни упражнения

Това тренировъчно оборудване е идеалният избор, когато става въпрос за силова тренировка или изграждане на мускули, например с едноръкохваткови или двуръкохваткови дъмбели. След като я настроите, можете да я използвате за изпълнение на тренировки по желание. Това ви спестява посещение на фитнес зала и месечни такси.

Фитнес пейката може да замени много машини или да ги обедини в една станция. Преди всичко пресата на пейка е едно от основните упражнения, които не бива да пропускате. Благодарение на променливите тежести и последователността на движенията е възможно да се тренира цялото тяло, но и да се насочат отделни мускулни групи.

Ползите са многобройни:

  • укрепване на мускулите и опорния апарат
  • регенерация на мускулните групи
  • тренировка за гръб и ръце
  • предотвратяване на разграждането на мускулите
  • изграждане на костна маса
  • превенция на здравословни проблеми като пролапс на междупрешленните дискове

Силовите тренировки не само укрепват мускулите, но и стимулират изгарянето на мазнините.

Наклонена или права фитнес пейка? Коя фитнес пейка да купя?

Благодарение на регулируемата облегалка наклонените пейки ви позволяват да упражнявате мускулите си под различен ъгъл, да укрепвате корема, гърба и цялото си тяло. Благодарение на наклонената позиция се тренират дори малки, често пренебрегвани мускулни групи. Програмата за упражнения ще бъде по-разнообразна и ефективна. На наклонената пейка могат да се използват както едноръчни, така и двуръчни дъмбели

Типичните упражнения са:

  • преса на пейка
  • налягане
  • съкращения

Ако искате да използвате фитнес пейката с наклон заедно с двуръчен дъмбел, ще ви е необходима допълнителна стойка за дъмбели. Като алтернатива може да се закупи фитнес пейка с дъмбели. Правата пейка, при която не е възможно да се регулира наклонът на лежащата повърхност, напротив, позволява формирането на определени мускулни части, например гръдните мускули.

Фитнес пейка с тежести

Тренировъчните пейки без допълнителни тежести могат да се използват само в много ограничена степен. Фитнес пейките с тежести са подходящи за различни упражнения, например за преса на пейка. Те имат различен дизайн. Моделите с вградена стойка за дъмбели с две ръце са много популярни. Обикновено те включват лост за дъмбели.

С подходящите дискове за дъмбели можете да започнете да тренирате веднага. Без място за съхранение на дъмбели, пейката за тренировки е по-подходяща за дъмбели с една ръка. Много полезен е и комплектът регулируема пейка с елементи като уред за свиване на крака, тренажор за пеперуди и модул за латисимус. Сгъваемите регулируеми пейки не само се сгъват, както подсказва името им, но често дори могат да се превърнат в стол. Това ви позволява да упражнявате удобно бицепсите си в седнало положение.

Купете фитнес пейка

Регулируемите пейки са идеалното тренировъчно оборудване за интензивна силова тренировка в домашни условия, независимо дали става въпрос за упражнения за преса на пейка, лицеви опори, стойки на ръце или лицеви опори. Те се използват за общо изграждане на мускулите. Правите пейки са идеалното основно оборудване. Наклонената пейка може да се регулира до подходящия ъгъл, необходим за упражнението, а благодарение на индивидуално регулируемата облегалка тя позволява по-продължителна и ефективна тренировка. Ако не разполагате с достатъчно място, можете да си купите сгъваема регулируема пейка. Може да се прибира, когато не се използва. Регулируемите пейки за тежести са наистина многофункционални.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака