Тенис на маса, Пинг понг

Маса за тенис на маса - перфектната комбинация от спорт и забавление

Тенисът на маса винаги е бил един от най-популярните спортове с топка, който вдъхновява както децата, така и възрастните. Докато в миналото тенисът се играеше само на места, където имаше маса за тенис на маса, днес всеки може да си купи собствена маса и да си я построи у дома.

Вътрешни или външни

Съществуват много различни видове маси за тенис на маса, които се различават по материал и размери. Ако искате да си купите маса за тенис на маса, помислете предварително къде искате да я поставите. Ако панелът е изложен на атмосферни влияния, трябва да изберете модел за външно приложение. Те обикновено са изработени от меламинова смола или алуминиеви композитни панели и издържат на температурни колебания и влажност. Те могат да се съхраняват и под навес или в гаража. Плочите от фини дървесни частици, които са по-чувствителни към влагата, обикновено се използват на закрито. Разбира се, можете да поставите външен панел и на закрито.

Състезание или свободно време

Състезателните дъски трябва да отговарят на различни изисквания в сравнение с дъските за развлечение. Затова трябва да помислите и за начина, по който искате да използвате масата за тенис на маса. За конкурсните табла са предписани определени размери. За да получи одобрение от ITTF, панелът трябва да е с дебелина най-малко 25 мм. Дори по-прости модели са достатъчни за развлекателни спортове. Възможността за игра и качеството на отскока обаче зависят и от качеството на дъската. Трябва да вземете това предвид при покупката.

Практическа функция - сгъваема маса за тенис на маса

Често в къщата няма достатъчно място за построяване на постоянна маса за тенис на маса. В този случай имате възможност да си купите дъска, която можете лесно да сгънете и да съхранявате след игра, за да спестите място. Сгъваемите панели са също толкова стабилни. В повечето случаи височината на краката може да се регулира, за да се осигури достатъчна стабилност.

Маса за тенис на маса за здраве

Тенисът на маса е не само забавление, но и ефективен спорт, който се практикува от над 550 000 души в клубове в Германия. Това има безброй положителни аспекти, като се започне от цялостното натоварване на мускулите на цялото тяло без значителен риск от нараняване и се стигне до укрепване на психомоторните умения, концентрацията и рефлексите. Това може да се развие добре от децата в ранна възраст чрез тенис на маса. Възрастните хора могат да предотвратят заболявания като Алцхаймер или деменция, тъй като играта на тенис на маса изисква постоянна координация между опорно-двигателния апарат и мозъка. Освен това сърдечносъдовата система се укрепва, тъй като сте постоянно в движение.

Масата за пинг-понг укрепва приятелството

Тенисът на маса, често наричан пинг-понг, е чудесен спорт за общуване, социални контакти и създаване на истински приятели. Можете да го направите у дома със собствена маса за тенис на маса. Поканете приятелите си и изиграйте свой малък турнир по тенис на маса. Различните форми на играта ви дават възможност да играете заедно по двойки или с няколко играчи.

Знаете ли, че има разлика между тенис на маса и пинг-понг? При пинг-понга методът на броене е малко по-различен и се използват ракети за пинг-понг. Те се различават от класическите бухалки за тенис на маса по това, че нямат гумирана повърхност. Играта се играе върху гола дървесина, най-много покрита с шкурка. Всички играчи имат една и съща ракета. Поради липсата на гума ударите нямат толкова голяма скорост и ротация. Това прави играта по-спокойна, т.е. лек пинг и понг. Но независимо дали става дума за пинг-понг или тенис на маса, и за двете ви е необходима маса за тенис на маса.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака