Oвлажнител за въздух

Избери
Сортиране по
10 Резултати за "Oвлажнител за въздух"
Филтър и сортиране
Oвлажнител за въздух

Покупка на овлажнител за въздух

Не само астматиците и страдащите от алергии страдат от прекалено сухия въздух в помещенията. Овлажнителят осигурява здравословен климат в помещението. Независимо дали става въпрос за личната сфера, офиса или работното място, тя е важна навсякъде. Но как работят тези устройства и по какво се различават?

Овлажнител за стая - какви са неговите предимства?

Особено през отоплителния сезон въздухът в стаите е сух. Това има отрицателно въздействие върху хората, както и върху животните и растенията. Решението е да си купите овлажнител за стая. Той освобождава вода във въздуха по контролиран начин. По-високата влажност на въздуха подобрява благосъстоянието, комфорта и влияе благоприятно на здравето ви. Например, устройството освобождава дихателните пътища. Недостатъчната влажност, в идеалния случай 45-55%, изсушава лигавиците. Патогенните микроорганизми могат да проникнат в тялото ви почти без бариери. Сухият въздух увеличава риска от заразяване с грипни вируси. Твърде сухият климат в помещението насърчава:

 • Дразнеща кашлица
 • Сърбеж на кожата
 • Главоболие
 • Нарушения на съня

Овлажнители за спалнята или други помещения - различни видове/типове

В онлайн магазина ще откриете различни устройства, които подобряват климата в дома ви, като овлажнителя VapoAir Opal на Klarstein, който овлажнява въздуха в стаята със седемстепенен пулверизатор. Подходящ е за всеки повод, тъй като можете да решите дали искате студена или топла мъгла. Когато се достигне зададената влажност, устройството се изключва или, обратно, се включва отново. Благодарение на LED дисплея с цифров индикатор за влажност винаги имате всичко под око.

Друго специално устройство, което можете да закупите, е овлажнителят Monaco, който създава фина водна мъгла благодарение на ултразвукова технология и премахва прах, бактерии и плесени с помощта на антибактериален филтър. По този начин устройството функционира и като въздушен скрубер. Овлажняването намалява запрашеността, а оттам и симптомите на алергия. Йонизаторът също така помага за борба с неприятни миризми, като например цигарен дим.

Овлажнител - Важни характеристики

Сред многото полезни функции и специални характеристики са:

 • Различни степени на пулверизатора
 • Автоматичен режим
 • Нощен режим
 • Режим таймер
 • Аромадифузер
 • Сензорен дисплей
 • Дистанционното управление
 • Автоматично изгасване на индикатора, когато резервоарът за вода е празен

Кой да бъде овлажнителят?

Можете също така да използвате функцията за отопление, за да създадете топла мъгла, ако е необходимо. Аромадифузерът добавя аромат към водната мъгла. Управлението на устройството е лесно и удобно благодарение на сензорния екран и дистанционното управление. Скруберите за въздух са едновременно овлажнители и пречистватели на въздуха. Едно от предимствата е, че всички модули са много стилни и се вписват идеално в помещението. В зависимост от размера на резервоара за вода можете да го използвате в различни помещения. Производителите дават препоръка за това какъв размер на устройството е достатъчен.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Какви са предимствата на овлажнителя?

Здравословното ниво на балансирана влага предпазва лигавиците от изсушаване, особено през отоплителния сезон, и подпомага защитните сили на организма. С добър въздух в помещенията можете да дишате дълбоко и здравословно. Ефективните ултразвукови пръскачки са подходящи за непрекъсната работа. Работният шум е едва забележим.

Как работи овлажнителя за въздух?

Широко използвани са пулверизатори, които използват ултразвук. Водата се разпръсква на малки капчици. Те имат ниска консумация на енергия. Въздухопречиствателите също така филтрират прах и полени, например.

Кои функции са полезни?

Благодарение на различните нива на овлажнителя можете индивидуално да регулирате климата в помещението до желаната стойност. При автоматичните устройства влажността може да се регулира. Вграденият хигрометър непрекъснато измерва стойността и регулира изхода. Превключваемият йонизатор превръща молекулите на кислорода в отрицателни йони. Това улеснява филтрирането. Можете да управлявате устройството от дивана с помощта на дистанционното управление и да зададете времето за работа с помощта на таймера.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака