Clubbell тежести

Тежести с щанги: модерно продължение на тренировката с щанги

Упражненията с гирички са много популярна новост във фитнес индустрията благодарение на сложните концепции за трениране на мускулите на ръцете, раменете, гърба и ръцете. Закупуването на тежести с клубени е разумна идея, когато става въпрос за силово обучение, което се характеризира с висока ефективност. Какъв вид спортно оборудване е това? За какво да внимаваме, когато си купуваме тежести за клубове? Capital Sports предлага тежести за клубове в различни варианти и има отговор и на тези въпроси. Време е да погледнем подробно зад кулисите на една от най-търсените спортни тенденции днес.

Конус за тренировка на люлка и всичко друго, но не и щанга

Тежестите с гирички не трябва да се бъркат с дъмбелите, тъй като те предлагат напълно различен тип тренировка. Те дават възможност за функционално силово обучение, което съчетава различни лично поставени цели. Това са предимно сила, стабилност и координация, но също и тренировка за баланс и подобряване на издръжливостта. Упражненията с тези конуси могат донякъде да се сравнят с упражненията с гирички.

Тежестите с гирички са предназначени за повтарящи се движения на ръцете, като центробежната сила е от ключово значение за този тип тренировки. Засяга мускулатурата на ръцете и целия торс, включително раменете, гърба и ръцете. Целта е центробежната сила да се използва за укрепване. Тренировките с тежести в клубове обикновено се възприемат като приятни и същевременно ефективни.

Освен това тежестите с гирички са отлични за рехабилитация след случайни наранявания. В същото време те могат да се използват превантивно за предотвратяване на наранявания чрез стягане на мускулите.

За когото тренировките с тежести с клубове са особено подходящи

Тежестите с гирички могат да бъдат част от редовната тренировка на любителите на спорта. Те предлагат и особено голяма добавена стойност за спортистите, които ги използват за загряване. Плувците, тенисистите, но и майсторите на бойни изкуства обичат да използват този гимнастически инструмент, познат от хиляди години, за да се разгряват преди тренировка.

Закупуване на тежести за клубове: тези критерии имат значение

При избора на подходящи тежести за клубни гири е важно конусът да е лесен за хващане в ръка. Той трябва да се държи удобно в ръката, за да се постигне високо ниво на ефективност. Дръжката на тежестите за клубове, които се предлагат от Capital Sports, е леко грапава. Това означава, че те няма да се изплъзнат от потните ръце. Долната страна на шишарките е плоска, така че те могат да останат поставени на равно място, без да се търкалят.

Купете висококачествени тежести за клубни тежести от Capital Sports онлайн

Класическите гимнастически конуси с нов дизайн се предлагат в първокласна версия от Capital Sports. Изработени изцяло от лят метал, те са много здрави и затова имат отлично сцепление. Двуцветното прахово покритие в синьо и черно подчертава високото качество на конусите. За да се отговори на различните изисквания за индивидуална функционална тренировка, в онлайн магазина се предлагат тежести за клубни гири в различни теглови категории. Начинаещите могат да започнат с по-малки тежести и постепенно да преминат към по-големи теглови категории. Възможни са и комбинации от различни тежести в рамките на една тренировка.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака