Кошница
Вашата количка в момента е празна

Мобилни климатици

Избери

Мобилни климатици

 Много често мобилната климатизация със смукателен маркуч се използва, защото има голямо предимство, което е способността да работи във всяка стая. Това прави преносимите климатици особено гъвкави и приспособими. Единствената уловка е да знаете какво да правите с генерираната топлина. Мобилните климатици произвеждат големи количества топлина в процес на експлоатация, която трябва да бъде премахната от помещението. В противен случай охлаждащият ефект на тези устройства няма да бъде осъществен.

За разлика от климатичната инсталация, подвижният климатик се състои само от една основа, включваща изпускателен маркуч. Изпускателният маркуч трябва да бъде поставен от външната страна на прозореца. Този тип климатик е възможно също така да се монтира чрез монтиране на стена, но след това  се губи мобилността му.

Особено в новите сгради са популярни климатиците от две части. Тази разделена климатична система е по-тиха от мобилния си конкурент, защото компресорът е отвън на стената, а не в стаята. Двукомпонентните устройства са много ефективни и полезни. Допълнителното монтиране обаче е свързано с трудности, особено когато става въпрос за монтаж в общите части.

От една страна, шумът отвън може да причини проблеми със съседите, от друга страна е необходимо инсталиране от професионална компания, което води до допълнителни разходи.Най-общо казано, разделените системи са добър избор, ако например става въпрос за нова сграда или отделна частна собственост. За наетите имоти е по-добре да се възползвате от пълната гъвкавост на мобилните климатични инсталации, тъй като те могат да се съхраняват в килера или мазата през зимата.

Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака
Логин
Моля, въведете вашия имейл тук.
Моля, въведете минимум 6 или повече знака